REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Dinamu sudi mladi Francuz, Modri s njim još nisu izgubili

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.10.22. | 12:39

Na Stamfordu Bridgeu arbitrirat će Francois Lexetier, koji je Dinamu već dvaput sudio. Zadnji put proljetos protiv Seville u Maksimiru, dosudio je kazneni udarac i isključio igrača Andalužana

Poznato je tko će suditi Dinamov zadnju, odlučujuću utakmicu u Ligi prvaka. Ta je dužnost zapala Francoisa Letexiera, 33-godišnjeg Francuza, koji je dosad šest puta sudio utakmice najjačeg klupskog natjecanja. Ove sezone sudio je dvije utakmice Lige prvaka, onu Borisssije Dortmund i Kopenhagena (3:0) te Ajaxa i Napolija (1:6). A dosad je već dvaput dijeli pravdu i Modrima, nijednom Dinamo nije izgubio.

Prvi put je Letexier Dinamu sudio u Izraelu 2018., u drugom pretkolu Lige prvaka, protiv Hapoela Be'er Sheve, nakon zagrebačkih 5:0, uzvrat je završio 2:2. U još je ljepšem sjećanju ostao Modrima iz ove godine, proljetos je u Maksimiru arbitrirao u utakmici protiv Seville. Dinamo je pobijedio 1:0, doduše, nije prošao u iduće kolo, ali je Letexier dosudio, opravdano, kazneni udarac koji je realizirao Mislav Oršić, a u zadnjim trenucima isključlo je Delaneyja. Dinamo se uistinu dosad ne može požaliti na njegovo suđenje. Na Stamfrod Bridgeu će mu pomagati sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok će postava u VAR sobi biti miješana, VAR sudac Francuz Jerome Brisard i AVAR, Nijemac, Marco Fritz. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoChelseaLiga prvakaAnte Čačić

Ostale Vijesti