Dinamovac koji je zabio na Bernabeuu: Znate li gdje danas trpa Fatos Bećiraj? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 19:48

Crnogorac sreću ponovo pronašao u - Dinamu...

Sjećate li se Fatosa Bećiraja? Robusni centarfor stigao je u Dinamo u ljeto 2010. godine kao jedan od najtalentiranijih crnogorskih napadača. Za njegove usluge interesirao se i Hajduk, no ponuda s Maksimira bila je puno izdašnija - Budućnosti iz Podgorice pripalo je 650 tisuća eura.

Bećiraj je u Dinamu imao uspona i padova. U prvoj sezoni zabio je osam ligaških golova, a tadašnji trener Vahid Halilhodžić često ga je hvalio i isticao kako se Crnogorac razvija u pravog centarfora. Pokazalo se to i u sezoni 2011/2012. Vaha više nije stanovao u Zagrebu, no Bećiraj je nemilice trpao u modrom dresu i završio kao prvi strijelac HNL-a s 15 golova.

Braća Mamić pričala su tada o ponudama iz Bundeslige, navodno je za njihovog golgetera Hoffenheim nudio četiri milijuna eura. Bećiraj je ostao, no s vremenom pao u drugi plan. Zablistao je praktički još tek jednom, golom Real Madridu na Santiago Bernabeuu! Dinamo ga je na koncu prodao krajem zimskog prijelaznog roka 2014. godine, i to u Kinu, za ravno milijun eura.

 

U klubu Changchun Yatai solidno se Bećiraj snašao. Zabio je sedam golova u sezoni, ali ambiciozni Kinezi potom su iz Brazila doveli Bolivijca Marcela Morena, nekadašnjeg napadača Šahtara. A također i snažnog Moussu Maazoua iz Portugala, kojeg su zapamtili braniči Rijeke iz europskih okršaja s Vitorijom Guimaraes otprije dvije godine.

Fatos je odlučio potražiti sreću negdje drugdje, a kako stvari stoje, opet ju je pronašao u Dinamu. Ali onom iz Minska. Bjeloruska liga polako napreduje, BATE Borisov već je nekoliko puta igrao Ligu prvaka, a najžešći konkurent u domaćem prvenstvu upravo im je Dinamo Minsk.

Zasad je odigrano 12 kola, a Bećiraj je drugi strijelac lige. Igrao je u svim utakmicama i zabio osam golova, dva manje od vodećeg Denisa Lapteva. Ipak, BATE i dalje dominira, s učinkom od 10 pobjeda i dva remija, te samo jednim primljenim golom u 1.080 minuta!

Dinamo na drugom mjestu zaostaje osam bodova, no trenutno mu je ionako prioritet Europa. Lani su bili jedno od najugodnijih iznenađenja Europske lige – preko finske MYPA-e, rumunjskog Cluja i portugalskog Nacionala dokopali su se grupne faze! Tamo su u konkurenciji Fiorentine, Guingampa i PAOK-a osvojili četiri boda, a pamti se pobjeda usred Firence, 2:1.

Sada, s raspoloženim Bećirajem, Dinamo Minsk opet sanja sličan scenarij. Prva prepreka stiže u 2. pretkolu (16. i 23. srpnja), a zove se Cherno More iz Bugarske...

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Europska ligaDinamo ZagrebDinamo MinskFatos Bećiraj

Ostale Vijesti