Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Dinamova berba golova: 6 utakmica, 15 golova i 11 različitih strijelaca

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.08.22. | 11:04

Dinamovi napadači, ali i ostatak momčadi, golgeterski je prilično raspoložen na početku tekuće sezone.

Nakon prve tri utakmice sezone atmosfera u redovima prvaka nije bila baš najblještavija. Ok, Dinamo je osvojio Superkup, prvenstvo je otvorio pobjedom, a u Ligi prvaka je i dalje bio i više nego 'živ'. Međutim, dojam je bio puno lošiji. U prve tri utakmice Dinamo je imao pobjedu izborenu u sudačkoj nadoknadi protiv Lokomotive i dva remija, čak četiri primljena pogotka... Anti Čačiću tada nije bilo ugodno, ponovno je morao slušati kritike s tribina, čitati ih u novinskim stupcima.

Tri utakmice kasnije, situacija je potpuno drukčija. Dinamo je u prvih šest utakmica sezone osvojio Superkup, prošao je u iduću fazu Lige prvaka, prvenstvo je otvorio s tri pobjede i impresivnom gol-razlikom 12:4. O 'mučenju' protiv Shkupija više se ne priča, sada je samo u fokusu utakmica protiv Ludogoreca u koju Dinamo ulazi sa statusom priličnog favorita.

A ono što je posebno impresivno kada je riječ o ovosezonskom Dinamu je efikasnost i pritom ne mislimo samo na klupske napadače. U prvih šest utakmica sezone Dinamo je zabio 15 pogodaka, odnosno 2.5 po susretu. Ako iz brojidbe izuzmemo Superkup, koji je odlučen nakon 'nule' u 90 minuta i raspucavanja jedanaesteraca, Dinamo je u posljednjih pet utakmica postizao prosječno tri pogotka po utakmici!

A još impresivniji je broj igrača koji je zabio tih 15 pogodaka. Najbolji plavi strijelac u ovom trenutku je Josip Drmić koji je zabio dva gola Lokomotivi i jedan Slaven Belupu. Po dva pogotka zabijali su Arijan Ademi (oba Shkupiju u Ligi prvaka) i Mislav Oršić (Slaven Belupo i Istra), a čak osam Dinamovih igrača zabilo je po jedan pogodak. Luka Menalo zabio je za pobjedu protiv Lokomotive, Bruno Petković poentirao je u završnici prve utakmice protiv Shkupija, Belupu su osim Oršića i Drmića još zabijali Martin Baturina, Josip Mišić i Dario Špikić, a nakon Oršićevog gola iz penala Istru 1961 dokrajčili su Boško Šutalo, Petar Bočkaj i Mahir Emreli.

Prema tome, tih 15 pogodaka raspodijelilo se na čak 11 Dinamovih igrača, što je složit ćete se, impresivna brojka.

Od tih 15 pogodaka devet su ih zabili klasični i krilni napadači (Drmić, Oršić, Petković, Menalo, Špikić, Emreli), četiri veznjaci (Ademi, Baturina, Mišić) i dva braniči (B. Šutalo i Bočkaj).

Dinamo će nastavak berbe golova, ali i dodatno podebljavanje brojke strijelaca, tražiti u utorak protiv Ludogoreca u Razgradu. Kada bismo se morali okladiti na idućeg Dinamovog strijelca, 12. u tekućoj sezoni, izabrali bismo Luku Ivanušeca. Možda bi mogao zabiti i Antonio Marin kojeg su milimetri dijelili od povratničkog prvijenca protiv Istre 1961. Robert Ljubičić nam je već pokazao svoj gromoviti udarac, a, nikad se ne zna, kada će najviši nakon ubačaja iz kuta biti Rasmus Lauristen ili Dino Perić...

Svi Dinamovi strijelci u sezoni 2022/23:

Josip Drmić - 3

Mislav Oršić - 2

Arijan Ademi - 2

Luka Menalo - 1

Bruno Petković - 1

Martin Baturina - 1

Josip Mišić - 1

Darijo Špikić - 1

Boško Šutalo - 1

Petar Bočkaj - 1

Mahir Emreli - 1


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLudogorecJosip DrmićMislav OršićBruno PetkovićLuka MenaloArijan AdemiDario ŠpikićBoško ŠutaloPetar BočkajMahir EmreliMartin BaturinaJosip MišićAnte Čačić

Ostale Vijesti