Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo se emotivno oprostio od Orše: Mastermind Mislav Oršić (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 18:35

Miljenik navijača Dinama, najbolji strijelac u povijesti Dinamovih nastupa u europskim natjecanjima, njegovo veličanstvo Mislav Oršić, završio je svoj maksimirski mandat i karijeru nastavlja upravo u – Engleskoj

Mislav Oršić je i službeno igrač Southamptona! Danas je potpisao ugovor i time potvrdio što se ranije pisalo.

Dinamo će ga zauvijek ostati željan sa sjećanjima na svu radost koju je pružio navijačima zagrebačkog kluba i u nadi da će se jednoga dana vratiti. Dinamo se nakon službenog potpisa ugovora oglasio na svojim stranicama i zahvalio Orši na svemu što je napravio za plavi klub. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Sa svoje je lansirne rampe, iz „oršićevske zone“, malo s lijeva s (polu)distance, namjestio koordinate u nepogrešivom računalnom softveru na desnoj nozi i pogodio suprotnu stranu suparničkog gola za konačnu pobjedu... Bio je to onaj toliko prepoznatljivi trademark našeg driblera, pakera, masterminda Mislava Oršića, pogodak kojim je hrvatska reprezentacija zaključila svoj dojmljivi nastup na Svjetskom prvenstvu i ovjerila novu medalju... I taj dašak nogometne čarolije, romantičarski potez sofisticiranog, a istodobno ubojitog krila i(li) napadača možda su najbolje opisali engleski izvjestitelji u dovitljivoj igri riječi: „Or-some!“ Ovakva lingvistička kovanica njegova prezimena i ushita sažetog u riječi „awesome“ sjajan je simbolički opis njegova poteza, pogotka, ali i kompletnoga stila igre i nogometnog opusa.

Miljenik navijača Dinama, najbolji strijelac u povijesti Dinamovih nastupa u europskim natjecanjima, njegovo veličanstvo Mislav Oršić, završio je svoj maksimirski mandat i karijeru nastavlja upravo u – Engleskoj. Od ovoga će proljeća „marširati“ otočkim travnjacima uz taktove popularne pjesme „When the Saints Go Marching In“ - upravo je to himna njegova novog kluba, Southamptona.

Mislav je u petak 6. siječnja potpisao ugovor s engleskim prvoligašem. Bit će drugi dinamovac koji će nositi dres popularnog otočkog kluba: prethodnik je njegov suigrač iz reprezentacije, Dejan Lovren, koji je u Southamptonu igrao od ljeta 2013. do 2014. između epizoda u Lyonu i Liverpoolu", stoji na stranicama Dinama.



Tagovi

Dinamo ZagrebMislav Oršić

Ostale Vijesti