Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Dinamo je najefikasnija momčad lige, a nema igrača koji je zabio više od tri gola

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.10.21. | 08:30

Petković i Oršić zabili su svaki po tri.

Rijeka i Dinamo sinoć su odigrali još jednu spektakularnu utakmicu. Nakon maksimirskih 3:3, istovjetnim rezultatom završio je i dvoboj na Rujevici. Rijeka je na odmor otišla s prednosti od 3:0, a Dinamo se u nastavku vratio, s time da je Mislavu Oršiću još poništen i pogodak...

Rijeka i Dinamo tako se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice. Rijeka ima bod, ali i utakmicu više od prvaka, a, zanimljivo, ako Osijek i Hajduk danas upišu pobjede, na vrhu ljestvice Rijeka i Osijek imat će 24 boda, a Dinamo i Hajduk 23.

(6.00) Slaven Belupo (3.80) Osijek (1.75)

Dinamo i Rijeka jučer su nastavili golgetersku seriju i trenutno su uvjerljivo najefikasnije momčadi lige. Obje momčadi su zabile 28 pogodaka, s time da je Dinamo odigrao utakmicu manje te je još efikasniji od rivala s Kvarnera. Samo usporedbe radi, idući najefikasniji klub u ovom trenutku, zagrebačka Lokomotiva, zabila je 18 pogodaka, 10 manje od Dinama i Rijeke. Gorica je zabila 17, Hajduk 16, Osijek i Šibenik 15.

Dinamo prosječno zabija 2.8 pogodaka po utakmici. No, u cijeloj priči najzanimljivija je činjenica da niti jedan igrač Plavih u aktualnoj sezoni nije zabio više od tri pogotka. Bruno Petković jučer je realizirao dva majstorska jedanaesterca i tako se izjednačio na vrhu ljestvice Dinamovih strijelaca u HNL-u s Mislavom Oršićem i Lovrom Majerom koji više nije u klubu. Njih trojica zabili su svaki po tri pogodaka.

Komnen Andrić jučer je zabio za 3:3 i to mu je bio drugi prvenstveni pogodak. Igrač koji je na početku sezone bio otpisan sada je zabio drugu utakmicu u nizu.

Po dva pogotka za Plave još su zabila dva imenjaka Luka Menalo i Luka Ivanušec, a, zanimljivo, još 13 igrača Plavih upisalo se ove sezone u strijelce jednom. Martin Baturina, Marko Bulat, Duje Čop, Bartol Franjić, Mario Gavranović, Kristijan Jakić, Deni Jurić, Rasmus Lauritsen, Josip Mišić, Dino Perić, Dario Špikić, Josip Šutalo i Marko Tolić.

Kada pak gledamo cijelu sezonu, uključujući i europska i kup natjecanja, Petković predvodi ljestvicu strijelaca sa šest pogodaka, Majer je zabio pet, Menalo, Ivanušec i Oršić zabili su po četiri.

Dinamovi strijelci u 1.HNL:

Lovro Majer - 3

Mislav Oršić - 3

Bruno Petković - 3

Komnen Andrić - 2

Luka Ivanušec - 2

Luka Menalo - 2

Martin Baturina - 1

Marko Bulat - 1

Duje Čop - 1

Bartol Franjić - 1

Mario Gavranović - 1

Kristijan Jakić - 1

Deni Jurić - 1

Rasmus Lauritsen - 1

Josip Mišić - 1

Dino Perić - 1

Dario Špikić - 1

Josip Šutalo - 1

Marko Tolić - 1

Dinamovi strijelci u sezoni 2021/22 (sva natjecanja)

Bruno Petković - 6

Lovro Majer - 5

Mislav Oršić - 4

Luka Ivanušec - 4

Luka Menalo - 4

Komnen Andrić - 2

Arijan Ademi - 2

Duje Čop - 2

Kristijan Jakić - 2

Deni Jurić - 2

Martin Baturina - 1

Marko Bulat - 1

Bartol Franjić - 1

Mario Gavranović - 1

Rasmus Lauritsen - 1

Marin Leovac - 1

Josip Mišić - 1

Dino Perić - 1

Dario Špikić - 1

Josip Šutalo - 1

Marko Tolić - 1


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoPrva HNLMislav OršićBruno PetkovićKomnen AndrićLovro MajerLuka IvanušecLuka Menalo

Ostale Vijesti