Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Još jedan spektakl dvije najefikasnije momčadi lige: Rijeka na odmoru imala prednost 3:0, Dinamo se vratio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 16.10.21. | 18:50

Kada igraju Rijeka i Dinamo, igra se na oba daju 6+.

Nakon što je prvi međusobni dvoboj ove dvije momčadi, odigran na Maksimiru na ljeto, završio rezultatom 3:3, rujevički dvoboj na jesen završio je s istovjetnih - 3:3. Kao i na Maksimiru, Rijeka je na odmor otišla s prednosti. Samo što su domaćini ovaj puta u prvih 45 minuta napravili prednost od tri pogotka razlike. Dvaput je zabio Josip Drmić, a jedno Darko Velikovski.

Dinamo je u nastavku smanjio dvama pogocima Brune Petkovića iz opravdanih jedanaesteraca, potom je poništen pogodak Mislava Oršića za 3:3, a onda je bod Plavima donio Komnen Andrić golom glavom u 82. minuti utakmice.

Na Rujvici smo gledali jednu utakmicu koja je opravdala epitet derbija u punom smislu te riječi. Dvoboj dvije najefikasnije, a vjerojatno i najbolje momčadi dosadašnjeg dijela sezone obilovao je sjajnim pogocima dva majstorska napadača Drmića i Petkovića koji je u dva navrata ponovio penal iz Genka prije više od dva tjedna.

Rijeka je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, a Dinamo sjajno drugo. Rujevica je bila fantastično ispunjena, Bad Blue Boysi su se nadglasavali s Armadom, a obje momčadi u 30. minuti prisjetili su se Blage Zadre koji je preminuo prije točno 30 godina. Igralo se visokim tempom, s puno golova, a bilo je i tenzija.

Nakon ove utakmice nitko ne može poreći tvrdnju da je HNL najbolja liga na svijetu. 

Nakon što se dosta nagađalo u kakvim će sastavima treneri krenuti zbog velikog broja izostanaka, Goran Tomić izveo je sastav u 3-4-3 formaciji (Zlomislić – Escoval, Velikovski, Smolčić – Ampem, Selahi, Pavičić, Vukčevićn – Murić, Drmić, Vučkić), a Damir Krznar u 4-2-3-1 formaciji u kojoj su bili rekonvalescenti Mislav Oršić i Bartol Franjić (Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Leovac – Mišić, Franjić – Ivanušec, Petković, Oršić – Čop).

Dvoboj Rijeke i Dinama na Rujevici počeo je izrazito dinamično, obje momčadi ušle su u utakmicu s visokim tempom. Dinamo se orijentirao na posjed lopte, a Rijeka na kontranapade. I upravo je iz jednog takvog kontranapada Rijeka stigla u vodstvo fantastičnim pogotkom Josipa Drmića u 7. minuti utakmice.

Prince Ampem uzeo je loptu, pretrčao preko 50 metara, dodao Drmiću koji je namjesto nišan i opalio u kut Livakovićevog gola. Reprezentativna jedinca dirala je loptu, ali je bila nemoćna. Rijeka vodi 1:0.

Prekrasni pogodak Drmića pogledajte OVDJE.

Dinamo je prvi put zaprijetio četiri minute kasnije, Mislav Oršić pucao je s ruba kaznenog prostora, ali Zlomislić je bio siguran.

Što je poluvrijeme više odmicalo to je Rijeka preuzimala kontrolu lopte u svoje noge, domaćini su sve češće pritiskali Plave, a onda su u 38. i udvostručili svoju prednost. Haris Vučkić pucao je s ruba kaznenog prostora, Livaković odbija loptu na nogu Drmića koji iz blizine pogađa svoj deveti pogodak sezone, treći Dinamu u dvije utakmice.

Gol Rijeke za 2:0 pogledajte OVDJE.

Tu nije bio kraj šokova za Dinamo. U 41. Robert Murić ubacio je iz slobodnog udarca, Darko Velikovski pucao je glavom, Livaković je bio na lopti, no ista je ušla u gol.

Pogodak Velkovskog pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena probao je Mislav Oršić, no udarac je otišao kraj gola i Rijeka je na odmor otišla s prednosti od 3:0

Damir Krznar na poluvremenu je na klupi ostavio Duju Čopa, Rasmusa Lauritsena i Marina Leovca, a u igru ubacio Komnena Andrića, Luku Menala i Josipa Šutala te je promijenio formaciju u 3-5-2.

Dinamo je u nastavak ušao dosta šokiran događajima s kraja prvog dijela. Rijeka je i dalje pokušavala iz brzih kontranapada, no u 57. je Dinamo uspio smanjiti. Vučkić je opalio Šutala po nozi u vlastitom kaznenom prostoru, Pajač je pokazao na bijelu točku, a loptu je na kreč postavio Bruno Petković. Kratak zalet, blagi zastoj pred udarac i lopta je u mreži, a Zlomislić na krivoj nozi. Dinamo je opet živ.

Minutu kasnije u dobroj se prilici našao Komnen Andrić koji je glavom pucao kraj gola, a u 62. Dinamo je dobio još jedan penal. Velikovski je vlastitom kaznenom prostoru igrao rukom, a još je i visoko dignuo nogu te je Pajač nakon provjere VAR-a ponovno pokazao na kreč.

Rezime je identičan kao i šest minuta ranije. Blagi zalet, trzaj tijelom, lopta u strani suprotnoj od Zlomislićeve ‘noge’. Dinamo se vratio u utakmicu.

Ponovno se budi Rijeka, Princ Ampem puca s više od 20 metara, ali preko gola. A onda, u 73., Dinamo se vratio! Ivanušec je nakon soloprodora pucao, Zlomislić je odbio do Mislava Oršića koji iz blizine pogađa za izjednačenje. No, ponovno se oglasio VAR, ispostavilo se da je Ivanušec opalio suparničkog igrača po licu i Pajač je poništio gol.

Dinamo nije stao s nastojanjem da se u potpunosti vrati u utakmicu. U 82. minuti Josip Mišić je ubacio, a Komnen Andrić glavom pogodio za 3:3. Ovaj put je bilo sve čisto. Dinamo se vratio u utakmicu.

Pogodak Andrića za 3:3 pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Dinamo je bio blizu potpunom preokretu, no udarac Marka Tolića glavom otišao je kraj gola. Utakmica je završila 3:3 nakon sedam minuta sudačke nadoknade. Rijeka je zadržala jedan bod prednosti pred Dinamom uz utakmicu više.

U idućem kolu Dinamo dočekuje Istru, a Rijeka gostuje kod Lokomotive.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHMNK RijekaHNK RijekaRijekaPrva HNLBruno PetkovićJosip DrmićMislav OršićKomnen Andrić

Ostale Vijesti