Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Derbi začelja bez prevelikog značaja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 08:00

Utakmica počinje u 17.00 sati na ŠC Rudeš, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Nogometaši Rudeša drugi put zaredom u sezoni Hrvatske nogometne lige bit će domaćini na svome stadionu ŠC-u Rudeš, ovog puta u sklopu 30. kola prvenstva domaće nogometne lige. Dvoboj je to koji će otvoriti 30. kolo, a u zagrebački kvart stiže Slaven Belupo, momčad koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tablici, odnosno jednom iznad Zagrepčana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su susjedi na ljestvici, dijeli ih čak 20 bodova razlike, a s obzirom na to da je u igri ostao još samo 21 bod, jasno je da ova utakmica nema pretjeran rezultatski značaj. Rudeš je odavno prežaljen, lošim rezultatima i samo jednom pobjedom u 29 utakmica trasirali su si put u niži rang - ne pobijedi li danas Rudeš, i službeno će ovjeriti odlazak u niži rang - dok Farmaceuti nemaju nikakvih briga oko očuvanja statusa u najvišem razredu hrvatskog klupskog nogometa. Utakmica počinje u 17.00 sati na ŠC Rudeš, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu.

Zanimljivo, iako će ovo biti tek drugi prvenstveni domaći ogled Rudeša na njihovom matičnom stadionu, to neće biti prvo službeno ovosezonsko gostovanje Slaven Belupa na travnjaku ŠC Rudeš. Naime, ždrijeb ih je spojio u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, igranoj posljednjeg dana listopada prošle godine. Rudeš je dvoboje Kupa imao pravo igrati na svojem stadionu, a Farmaceuti su nakon te utakmice morali posegnuti u asortiman svojeg glavnog sponzora kako bi smirili glavobolju ili nervozu, ovisi kako je na koga djelovao težak 3-1 poraz koji su doživjeli.

Osim po prvoj pobjedi Rudeša u ovoj sezoni u nekom natjecateljskom dvoboju, utakmica je to koju pamtimo i po spektakularnom pogotku veznjaka Tomislava Srbljinovića, koji je matirao koprivničkog vratara udarcem sa svoje polovice. Jedanaest dana prije Kup susreta, Rudeš je u prvenstvenom ogledu u Kranjčevićevoj otkinuo dva boda Slaven Belupu i u prvenstvu, tako da su već dva puta ove sezone pokazali kako su neugodan suparnik momčadi iz Podravine.

Nema sumnje da će ih Farmaceuti ozbiljno shvatiti, ne samo zbog spomenutih posrtaja, već i zbog toga što su ranije tijekom tjedna promijenili trenera. Roy Ferenčina napustio je klupu nakon niza loših rezultata. Konkretno, presudilo mu je šest uzastopnih poraza, odnosno jedan bod u posljednjih osam nastupa. Zamijenio ga je Ivan Radeljić, što će sigurno nagnati igrače koprivničkog prvoligaša na dodatni angažman, kako bi kod novog stratega izborili što bolju startnu poziciju u završnici sezone.

“Postizanje golova je veliki problem, no nisu Mioč i Štrkalj zaboravili zabijati. Dogodila se blokada, kao što se i meni u karijeri stoput dogodila. Dečki samo moraju naći snage i motivacije da to izvuku", rekao je Radeljić na predstavljanju u novom klubu.

Po premijerna tri boda na klupi Slaven Belupa, Radeljić će morati bez kartoniranog Bujara Pllane, tragičara iz prošlotjednog poraza od Varaždina. Što se domaćina tiče, suspenziju zbog akumuliranih opomena odrađuje veznjak Vanja Vukmanović.

Glavni sudac dvoboja bit će Antonio Melnjak (Rijeka), a pomoćnici su mu Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dominik Benković (Zaprešić). U VAR sobi je Ivan Bebek (Rijeka).

Očekivani sastavi:

Rudeš (4-2-3-1):


Slaven Belupo (4-2-3-1):




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK RudešRudešSlaven Belupo

Ostale Vijesti