Germania
Germania

Srbljinović isporučio majstoriju poput Beckhama, Rudeš ovjerio prolazak među osam

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 15:47

Pogodak igrača Rudeša već je sad u konkurenciji za pogodak sezone

Iako je kiša opasno prijetila da upropasti nogometni dan na Rudešu, sunce je na koncu izvojevalo pobjedu, obasjalo Zagreb i ponudilo sjajnu kulisu za ogled osmine finala Kupa između Rudeša i Slaven Belupa. A rezultat je konačno obasjao i Rudeš koji je s 3-1 ovjerio prolazak u četvrtfinale Kupa.

Ogled je privukao dosta publike, a sigurno da bi privukao i još koju stotinu više od ovih 700-njak koji su se smjestili pod tribinu stadiona, da susret nije startao u 14 sati...

Uoči utakmice na tribini smo sreli i Mateja Bagarića, bivšeg stopera Dinama i Lokomotive, a koji trenutno igra za Špansko, a osim toga vodi i juniore Rudeša i koji nam je otkrio kako ima nekoliko zanimljivih ukrajinskih igrača u mlađim kategorijama kluba.

Za razliku od pretprošlog vikenda kada je Rudeš ugostio Slaven Belupo u Kranjčevićevoj, sada je zagrebački sastav ugostio Koprivničane u svojoj verziji Valdebebasa, na zapadu Zagreba. Pisali smo tada kako je ta utakmica bila uistinu skromna nogometnim sadržajem, a na koncu je i rezultat bio najnepopularniji mogući, remi bez pogodaka.

Susret na SRC Rudeš je bio ipak značajnije življi. Tako je prvu ozbiljniju priliku na utakmici zabilježio Šakota koji je kod 0-0 izašao sam na vratara Čovića, krenuo ga valjati, a na koncu nije niti uspio uputiti udarac iz sjajne prilike.

A onda je u 13. minuti Rudeš stigao do pogotka, a iako je Pešić bio strijelac pogotka, Kovačević je bio taj koji je odradio glavninu posla. Prihvatio je dugu loptu po lijevoj strani, fino ju primio, pretrčao Božića kao da ga nema, zalomio prema desno i pucao s ruba kaznenog prostora, a Čović mu je obranio udarac. Na nesreću Rudeša prvi na loptu je natrčao Pešić i zakucao loptu u mrežu za 1-0.

Nije, međutim, veselje za domaće trajalo predugo – šest minuta kasnije Slaven Belupo je vratio utakmicu u egal. U šesnaesterac Rudeša stigao je centaršut s lijeve strane, Pavlović je bio u skoku i dobro zagradio svog igrača, no onda se ni kriv ni dužan s loptom u nogama našao Bautista Cascini koji je ostao usamljen u mat prilici i lagano zabio za 1-1. Inače, njegov otac je sportski direktor Boce Juniors, pa će Bautisti sigurno narasti akcije nakon ovog pogotka...

Do kraja poluvremena se nije previše toga događalo na terenu Rudeša. Iako je naoko teren djelovao perfektno, bilo je jasno nakon pola sata igre kako je obilna kiša odradila svoje i da je teren sve lošiji i lošiji, a što nije baš pogodavalo igračkim karakteristikama jednih i drugih.

Mreže su, dakle, mirovale sve do 57. minute kada je Rudeš zaradio korner, a Petković je nakon kratke kombinacije pronašao Pavkovića koji s prostora druge stative glavom zabija za vodstvo domaćina.

U 58. minuti je Slaven Belupo fino kombinirao oko gola Rudeša, no dojam je pokvario mlaki udarac strijelca Cascini koji je zgodnu povratnu loptu smjestio točno u ruke vratara Čovića.

Kada je susret ušao u nekakvu monotoniju, bez značajnijih događanja, svjedočili smo pogotku koji već sada može konkurirati za pogodak sezone. Srbljinović je u 79. minuti prihvatio loptu, dignuo glavu i uočio kako je vratar Čović daleko van gola, pa je potegnuo a la David Beckham, sa 70 metara, a lopta je u savršenom luku lobala vratara Slavena i zakoprcala se u mreži. Velemajstorski potez za konačno rješenje utakmice.

Do kraja utakmice su i jedni i drugi imali nekoliko zdravih prilika, ali rezultat se više nije mijenjao.

Rudeš – Slaven Belupo 3-1.

Zagreb. Stadion: SRC Rudeš. Gledatelja 700.

Sudac: Patrik Kolarić.

Strijelci: 1-0 Pešić (13.), 1-1 Cascini (19., Martinaga), 2-1 Pavković (56., Petković), 3-1 Srbljinović (79.).



Tagovi

Hrvatski nogometni kupNK RudešSlaven Belupo

Ostale Vijesti