Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Debi Vidovića s četiri komada u mreži Varaždina!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 16:43

Iako tih 4-2 djeluje impresivno, Varaždin je bio bolji u gotovo svim segmentima igre osim u realizaciji. Gorica je zabila četiri gola u pet udaraca...

Dugo će pamtiti Rajko Vidović svoj trenerski početak u Gorici. Sa 4-2 je Gorica prošla kroz Varaždin te prekinula negativan niz u HNL-u. Strijelci za Goricu bili su Rukavina, Mitrović, Pršir i Jurić dok su precizni za Varaždin bili Belcar i Drožđek. Iako tih 4-2 djeluje impresivno, Varaždin je bio bolji u gotovo svim segmentima igre osim u realizaciji. Gorica je zabila četiri gola u pet udaraca... No, rezultat je taj koji se pamti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U svom debiju na trenerskoj klupi Gorice Rajko Vidović odlučio se za sastav lišen pomoći Krešimira Krizmanića. Stoperski tandem Gorice činili su Leš i Maloča, dok kod domaćina i nije bilo iznenađenja s obzirom na to da se znalo kako standardni Jelenić nema pravo nastupa zbog kartona.

Već nakon 15-ak minuta gosti su suočeni s prisilnom zamjenom. Ozlijedio se kapetan Mrzljak koji je uz pomoć suigrača i šepajući izašao s travnjaka a zamijenio ga je Andrej Lazarov. No, malo kasnije su domaćini morali po loptu u mrežu. Munksgaard je ubacio s desne strane, obrana Varaždina loše je očistila što koristi Gabrijel Rukavina za svoj prvijenac u dresu Gorice.

Dvije minute kasnije Rukavina je preuzeo ulogu asistenta. Oštar centaršut skrenuo je Matavž do Mitrovića koji neometan šalje loptu u gol za povećanje vodstva. Imao je Mitrovski priliku da ublaži vodstvo, no udarcu iz daljine ispriječila se vratnica. Međutim, ono što nije uspjelo njemu napravio je Leon Belcar i to na prilično atraktivan način. Šego mu je gurnuo loptu na rub kaznenog prostora, korak, dva i precizni udarac protiv kojeg Banić nije imao šanse.U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Belcar se uhvatio za nogu, ali tijekom odmora u svlačionici je ostao Vukčević kojeg je zamijenio Škaričić.

U nastavku je Varaždin bio puno aktivniji u pokušajima da nadoknadi prednost gostiju. Preselili su igru na polovicu Gorice i u nekoliko navrata bili blizu izjednačenju ali vratar Banić bio je nesavladiva prepreka za Dabru, Mitrovskog, Nekića… I kako to obično biva, slijedila je kazna. Jurić je proigrao Pršira koji je izbacio Nekića i Ba te rutinirao zabio u desni kut gola Zelenike. Inače, bila je to prva prilika Gorice u nastavku. Ona druga stigla je trenutak, dva kasnije. Ovoga puta su asistent i strijelac zamijenili uloge. Pršir je pronašao Jurića koji šalje loptu za 4-1. Do kraja je tek Drožđek ublažio poraz u sudačkoj nadoknadi nakon dodavanja Gudelja za konačnih 4-2.

Varaždin - Gorica 2:4

Stadion Varteks.

Sudac: Dario Bel (Osijek); pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo), Dario Kolarević (Zagreb). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Rukavina (25.), 0-2 Mitrović (27.), 1-2 Belcar (42. as. Šego), 1-3 Pršir (78. as. Jurić), 1-4 Jurić (80. as. Pršir), 2-4 Drožđek (90. as. Gudelj)

Žuti kartoni: Postonjski, Vukčević (Varaždin); Soldo (Gorica)

Varaždin: Zelenika – Vukčević (od 46. Škaričić), Ba, Nekić (od 83. Levanić), Boršić – Lusavec (od 56. Drožđek), Postonjski – Mitrovski, Belcar, Šego (od 75. Gudelj) - Dabro (od 82. Domjanić).

Gorica: Banić – Munksgaard (od 71. Krizmanić), Leš, Maloča, Štiglec – Soldo, Mrzljak (od 20. Lazarov) – Mitrović (od 52. Majstorović), Pršir, Rukavina (od 71. Vujnović) – Matavž (od 52. Jurić).



Tagovi

NK VaraždinHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaRajko VidovićNikola Šafarić

Ostale Vijesti