Danski mediji: Nije išlo protiv Luke Modrića i svjetskih doprvaka u 'vještičinom kotlu' Balkana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 09:09

Danski mediji razočarani su jer je njihova reprezentacija propustila osigurati prvo mjesto u skupini Lige nacija.

Hrvatska je sinoć u uzbudljivoj utakmici nadvisila Dansku na Maksimiru s 2:1, preuzela čelo ljestvice i stigla na korak do plasmana na završni turnir.

Jutro nakon utakmice prolistali smo danske portale kako bismo vidjeli kako isti gledaju na poraz na Maksimiru.

"Danska je propustila veliku priliku" stoji u naslovu teksta Jonasa Kjaersgaarda iz najpopularnijeg danskog sportskog medija Sport.Tv2. "Nije išlo. Erisken je zabio fantastičan pogodak u 77. minuti, no svega dvije minute kasnije Hrvatska je zabila za pobjedu". Njihov novinar Christopher Roth je veliki dio drugog teksta izdvojio na objašnjavanje da je HNS zbog 'rasizma' hrvatskih navijača ostaviti tri tisuće praznih mjesta, a da je praznu ostavio istočnu tribinu koja ionako nije bila u funkciji zbog potresa. "Pametna odluka", navodi, a onda piše kako su Danci očekivali 'paklenu atmosferu' koje, izuzev u pojedinim trenucima, "nisu baš doživjeli", a paus zaključuje kako razlog tome može biti i u "otvorenom stadionu, s tribinama daleko od terena".

Drugi danski sportski medij Bold.dk, navodi Dalićevu izjavu kako je ga je prilično iznenadila taktika Danske, a danskim igračima, izuzev Eriksenu i Kjaeru koji su dobili šestice, udijelili su vrlo slabe ocjene.

"Nije išlo. Danska je strašno željela pobjedu, ali jednostavno nisu mogli do boda protiv svjetskog viceprvaka koji su skočili na vrh ljestvice", piše najtiražniji tabloid Ekstra Bladet, a njihov novinar u komentaru navodi: "Hrvatska je školovana reprezentacija u kojoj igra jedan Luka Modrić, Danska jednostavno nije pronašla šifru da ga zaustavi".

Jyllands-Postenov novinar Tilfoj Til Laeseliste, pak navodi: "Da, izgubili smo, ali nismo bili toliko loši. Da, Hrvatska ima Luku Modrića, jednog od najboljih igrača svijeta, pogotovo u trenucima kada je okružen s većim brojem igrača oko sebe. Da, Hrvatska je iza sebe imala navijače, koji plješću, glasno navijaju, negoduju na sudačke odluke i to u 'vještičinom kotlu' Balkana, na stadionu Maksimiru, izgrađenom 1912. godine koji djeluje pomalo šarmantno, s tri raspoložive tribine budući da je četvrta oštećena u potresu. Navijači sjede 20 metara od terena, na visokim tribinama i na taj način vrše snažan vokalni pritisak na suparničku momčad".

"Danska je izgubila prvo mjesto nakon poraza od Hrvatske", stoji naslov u Berlingskea, a u tekstu hvale Luku Modrića i gol njihovog reprezentativca Christiana Eriksena. (nr)

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 2:1

Francuska – Austrija 2:0

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti