Miroslav Lelas / Pixsell
Miroslav Lelas / Pixsell

Dambrauskas: "Moramo pokazati svoje najbolje lice u Gradskom vrtu, pogled na ljestvicu nas ne smije zavarati"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 15:26

Hajdukov strateg najavio je utakmicu u Gradskom vrtu

Nakon teške utakmice na Poljudu protiv Villarreala pred Hajdukom je gostovanje u Osijeku. Veliku potrošnju na fizičkoj i mentalnoj razini doživio je Hajduk u utakmici protiv Žute podmornice. Pružili su jak otpor, ali rezultat na kraju nisu uspjeli okrenuti u svoju korist protiv objektivno dosta jačeg protivnika i nastaviti europski put. Već u nedjelju slijedi gostovanje u Gradskom vrtu od 21.05 sati u 7. kolu HNl-a koje je najavio Hajdukov trener Valdas Damrbauskas.

„Moramo biti spremni. Ovo je veliki izazov za nas. Profesionalci smo i moramo prebaciti fokus s Villarreala na Osijek. Bilo je vrlo emotivno, teška utakmica, ali znamo što nas čeka u Osijeku. Moramo pokazati svoje najbolje lice u Gradskom vrtu“, rekao je Dambrauskas.

Osvrnuo se još jednom na navijače koji su sjajnim navijanjem bodrili Bijele proteklog četvrtka.

„Rekao sam i nakon utakmice, da nas ova podrška navijača mora gurati naprijed. Imamo obavezu prema njima da opravdamo njihovu podršku. Mi prezentiramo Hajduk i moramo biti na razini podrške koju osjećamo i da pokažemo da smo vrijedni dresa ovog kluba“, kazao je i dodao kako vidi Osijek:

„Pogled na ljestvicu nas ne smije zavarati. Osijek ima kvalitetu i pitanje je trenutka kada će krenuti prema gore. Imali su problema s ozljedama, a siguran sam da im je Hajduk veliki motiv. Moramo biti spremni na tešku bitku. Prošle sezone smo tamo remizirali. Želimo pobijediti. Morat ćemo dobro promisliti oko slaganja momčadi. Neki igrači su umorni.“

Bilo je govora i o novom pojačanju Anthonyu Kaliku koji se vratio na Poljud u transferu iz Gorice.

„Vjerujem da je spreman i motiviran. On zna i Split i Hajduk. Veliki je navijač Hajduka. Donosi dodatnu kvalitetu. Ne treba vremena za prilagodbu. Trenirao sam ga u Gorici gdje je bio jedan od mojih ključnih igrača.“

Za kraj je otkrio u kakvoj je spremi Nikola Kalinić za iduću utakmicu.

„Nije još spreman 100 posto. Nemamo problema s ozljedama. Neki igrači možda trebaju više odmora. Vidjet ćemo do utakmice, ali 11 igrača koji istrče sigurno će biti spremni za doći do tri boda. Imamo široku klupu, igrači su motivirani“, zaključio je Dambrauskas.

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva – Slaven Belupo, 18.55

Rijeka – Varaždin, 21.05

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo, 18.30

Osijek – Hajduk, 21.05



Tagovi

Valdas DambrauskasHajdukNK Osijek

Ostale Vijesti