Instagram: neretva_sn
Instagram: neretva_sn

Čudo od djeteta: 14-godišnjak iz Neretve koji je 'stroj za golove' zaigrao za juniore Šahtara! Srna je bio brži od Hajduka i Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 14:30

Prelazak u redove ukrajinskog diva mladog Noe Tadića trebao bi se dogoditi kad završi osnovnu školu

Zapamite ime Noa Tadić, jer radi se o iznimnom talentu Neretve koji ima samo 14 godina, a njegovu kvalitetu prepoznao je veliki Šahtar koji ga je pozvao na pripreme u Tursku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Inače je iz Hercegovine, u Čapljini je počeo trenirati s četiri godine, a 2020. godine došao je u Neretvu koja ga je prepoznala. Ove sezone u pionirima je u 17 utakmica zabio 28 golova i udijelio još puno asistencija, a njegova momčad prvoplasirana je u natjecanju Prve lige nogometnog Središta Split, pa kad se to zbroji s rezultatima mlađe kategorije, Neretva bi po trenutnom plasmanu iduće sezone trebala igrati u najvišem rangu. Trenira ga u pionirima Bariša Majić, a ranije je bio kod Davora Mioča. U dolini Neretve kažu da takav talent nije viđen još kada je za klub nastupao Bruno Petković, oni koji su gledali i jednoga i drugoga, kažu da Noa može postići puno više.


Radi se o prednjem veznom, polušpicu kojemu je glavna lijeva noga,a odlično se služi i desnom. Sigurno nije promaknuo ni našim najboljim klubovima poput Hajduka i Dinama, no Darijo Srna koji je iz Metkovića, a radi kao sportski direktor Šahtara, bio je brži.

Pozvao je dječaka u kamp u Turskoj gdje se priprema Šahtarova Akademija kao i prva momčad, a Noa je sa samo 14 godina već zaigrao deset minuta u prijateljskom dvoboju protiv U 19 reprezentacije Jordana.

Po informacijama koje stižu iz Turske jako se dobro snašao među starijim momcima, treninzi mu nisu teški, a čitav posao trebao bi se završiti sljedeće godine. Naime, kada Noa koji pohađa osnovnu školu u BiH završi deveti razred, trebao bi se preseliti u Kijev gdje Šahtar ima svoj kamp, budući da je Donjeck već dugo okupiran.

Pravi je 'stroj za golove', premda voli i aisistirati, a za njega će se još sigurno čuti. Šahtar bi trebao dobiti vrhunskog talenta koji će dodatno 'izbrusiti' i gurati ga prema seniorskom nogometu.

Jer, ako je je s 14 barem malo zaigrao za U 19 momčad Šahtara, eto ga za koju godinu, bude li se po planu razvijao, pred vratima seniorskog tima 'rudara'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Noa TadićNeretvaŠahtarDarijo SrnaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti