Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL

Cosmi bi mogao opet do posla: Talijanski trećeligaš traga za novim trenerom, a želja im je bivši trener Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 11:08

Druga opcija je igračka legenda kluba

Slavni dani za Foggiu, danas trećeligaša, bili su u prošlom stoljeću posebice u eri Zdeneka Zemana koji danas vodi Pescaru s kojom se natječe u istoj ligi. Foggia ima za cilj doći do Serie B, a na tom putu ove sezone poslom su platila četiri trenera. Roberto Boscaglia, Antonio Gentile, Fabio Gallo i Mario Somma imena su trenera koji su se izmijenili ove sezone na klupi Foggie. I sve te izmjene krenule su odlaskom Zemana prošle godine u svibnju.

Zanimljivo je da su Foggia i Pescara trenutno na četiri boda razlike. Pescara je na trećem mjestu Serie C –grupe C s 56 bodova, a Foggia drži šesto mjesto s 52 i oba mjesta vode u doigravanje za Serie B. No, u upravi su imali plan da to bude osigurano direktno, a posljednji trener je svoju suradnju s klubom završio nakon samo mjesec dana.

Trenutno se razmatra novo ime s kojim bi krenuli u borbu za Serie B, a jedno od tih imena je i ono bivšeg trenera Rijeke. Serse Cosmi navijačima kluba s Kvarnera vjerojatno rezultatski nije ostao u dobrom sjećanju nikako, a još manje po igri. Na trenutke su njegova gestikuliranja uz crtu bila simpatična, ali ubrzo je zbog niza loših rezultata i ispadanja iz Kupa i to prestalo biti zanimljivo pa je smijenjen. Njega je u Rijeci naslijedio Sergej Jakirović koji sad radi odličan posao i od opasnosti za ispadanja iz lige podigao momčad do borbe za Europu.

Cosmi bi sad nakon posla u Rijeci mogao do novog na jugu Italije, ali nije jedini na listi želja uprave Foggie. Tu je i igračka legenda Delio Rossi koji je vodio Foggiu kao trener sredinom devedesetih, a bio je trener i Salernitane, Genoe, Pescare, Leccea, Atalante, Lazija, Palerma, Fiorentine, Sampdorije, Bologne, Levskog i Ascolija. Bivši veznjak u karijeri za Foggiu odigrao 127 utakmica i zabio tri gola.

Predsjednik Nicola Canonico izvukao je različita imena, a uskoro bi trebao odlučiti koje će biti peto ove sezone rješenje na klupi Foggie. (rv)



Tagovi

Serse CosmiHNK RijekaSerie C

Ostale Vijesti