Conteu gori pod nogama, dovodi jednog od najboljih veznjaka svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.07.20. | 08:40

Unatoč odličnom veznom redu, Interov strateg dovodi jedno od najprovjerenijih imena na ovom dijelu terena.

Chelsea se sprema za izazove naredne sezone Premiershipa, a isto se može reći za milanski Inter u Seriji A.

Momčad koju vodi Antonio Conte odlično je krenula u ligašku sezonu, no kako je ona odmicala gubila je korak. Iako je sve izgledalo kako bi ovogodišnje talijansko prvenstvo moglo donijeti odličnu utrku između Juventusa i Intera za naslov, ‘’crno-plavi’’ su sve više gubili korak kako se prvenstvo bližilo kraju.

Mjesto Intera je, barem donekle, zauzeo Lazio, no izgleda da vlasnici najudobnijih stolaca na Giuseppe Meazzi sezonu smatraju poprilično neuspješnom s obzirom da se Antoniju Conteu opasno trese stolica. Ta činjenica ne iznenađuje s obzirom da je upisan i veliki neuspjeh u Ligi prvaka, a na taj se rezultat ne gleda drukčije čak ni povodom toga što se momčad našla u ‘’skupini smrti’’ s Barcelonom i Borussijom Dortund.

Ipak, paralelno se radi na osiguravanju još jačeg kadra za sljedeću sezonu. Achraf Hakimi uzet je pred nosom Bayernu, kao i Real Madridu u kojeg se Marokanac trebao vratiti s posudbe, ali je zaključio kako se za mjesto u prvih 11 ne želi ‘’tući’’ s jednim Danielom Carvajalom koji je u naponu snage, već da će se pridružiti talijanskom velikanu kojem će na resornoj poziciji predstavljati ogrioman upgrade u odnosu na Danila D’Ambrosija.

No Inter tu nikako ne misli stati. Iako imaju jedan od najboljih, ako ne i najbolji, onda najpotentniji vezni red u ligi s Marcelom Brozovićem, Stefanom Sensijem i Nicolom Barellom, intencije klupskih moćnika je dovođenje N’Goloa Kantéa u grad mode.

 

 

Spomenuti igrači veznog reda, pogotovo dva domaća, imali su popriličnih problema s ozljedama ove sezone, a klub je osjetio nedostatak upravo moći na ovom, ključnom dijelu terena. Kante je, sveukupno gledajući, jedan od najboljih veznjaka svijeta, a Chelsea ga se ne želi riješiti jer ga ne vidi u momčadi (daleko bilo) već zato što u se ovom vremenu besparice u nogometnom svijetu žarko žele domoći potpisa jedniog drugog veznjaka koji bi tek trebao očarati nogometni svijet – Kaija Havertza.

A za pojedinca kojeg se već sad gleda kao kapitalca, kapitalac se mora i prodati. Također, svjetski prvak iz 2018. prolazio je kroz određene probleme s ozljedama te je to još jedna činjenica koja brine Franka Lamparda. Igrač ima ugovor do 2023. te je to, osim njegove nesumnjiva kvalitete kao i činjenica da je još uvijek u svojim dvadesetima, podloga je za opravdana očekivanja velike zarade na Stamford Bridgeu.

(foto: Daniele Mascolo/Reuters)


Tagovi

Kai HavertzFrank LampardChelseaInternogometni transferiN'Golo KanteAntonio Conte

Ostale Vijesti