Cijena skače iz minute u minutu, Engleska u euforiji: Majstor lažnjaka iz Walesa nema klub!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.07.16. | 08:58

Kako je to moguće?

Gotovo da nema navijača nekog kluba iz Premiershipa ili Championshipa koji sinoć na društvenim mrežama nije napisao jedno te isti apel svom klubu: Dovedite Hala Robson-Kanua!

Senzacija u Lilleu: Debitant Wales nokautirao Belgiju za polufinale Eura s Portugalom!

Jedan od junaka povijesnog uspjeha Walesa je od jučer slobodan igrač i nema klub. Lažnjak, kojim je nasamario belgijsku obranu, strelovito ga je vinuo u nebesa. Devetka Walesa je nevjerojatnim potezom učinila obranu Belgije smiješnom i postigla pogodak za preokret.

Meunier, Denayer i Fellaini vjerojatno ne mogu još uvijek doći sebi kako ih je Robson-Kanu samo okrenuo.

Robson-Kanu je osim gola odradio ogroman posao. Podsjećamo i da je bio junak pobjede nad Slovačkom u prvom kolu. Tko zna kako bi sve išlo dalje da su Velšani tada izgubili. Navijači diljem Europe se pitaju: Kako je moguće da nema klub?

Nakon 11 godina u Readingu, Robson-Kanu je slobodan igrač jer u Readingu nisu željeli nastaviti suradnju. Odbijanje nije ništa novo u njegovom životu. Njegova karijera je prepuna loših vijesti i nepovjerenja.

Sa deset godina je došao u Arsenal, ali mu je sa 15 rečeno da može spakirati kofere.

Nisam bio brz, nisam bio jak, nisam bio visok. Rekli su mi da nisam napredovao i da mogu ići“, pričao je kasnije Robson-Kanu.

Primijetio ga je Brendan Rodgers, tada trener mlađih kategorija Readinga i pozvao ga da dođe kod njega. Ali problemi su tek počeli. Jedan, pa drugi lom ligamenata koljena. Mnogi bi odustali ali ne i on. U velikim stankama tijekom rehabilitacije je radio u teretani sve što je mogao. Razvio se, postao jači, čak je i porastao. Kada se vratio na teren, plijenio je eksplozivnošću. Dovoljno da postane jedan od većih talenata u Engleskoj i zaigra za mlađe reprezentativne selekcije Engleske.

S 20 godina je donio odluku da promijeni reprezentaciju i počne igrati za Wales. Član 'Zmajeva' je od 2010. godine ali je tek kod Chrisa Colemana pronašao pravu ulogu. Iako klasično krilo, Robson-Kanu u reprezentaciji najčešće igra klasičnu 'devetku'. A sinoć je pokazao da može i 'desetku'. Onakav lažnjak mogu napraviti samo majstori...

Navijači diljem Otoka su u euforiji i imaju samo jednu poruku za svoje klubove: Dovedite ga, odmah!

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hal Robson-Kanueuropsko prvenstvo u nogometu 2016nogometna reprezentacija Walesa

Ostale Vijesti