REUTERS/Peter Cziborra
REUTERS/Peter Cziborra

Chelsea konačno do pobjede, Havertz spasio posao Potteru

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 16:59

Prva je ovo pobjeda Chelseaja nakon tri uzastopna poraza u svim natjecanjima.

Dok je friško, sto milijuna eura vrijedno pojačanje Mihajlo Mudrik, gledalo s tribina Stamford Bridgea što ga to očekuje u novoj sredini, njegovi suigrači su na terenu pokušavali preokrenuti sezonu na bolje.

Ali nije to bio spektakl od igre što se domaćeg sastav tiče u uvodnih 45 minuta. Crystal Palace je bio ravnopravan u, najmanju ruku, s tim da su i zabilježili najbolju priliku prvog poluvremena.

Na koncu se Chelsea ipak nekako dokopao pogotka i pobjede koja je najviše trebala treneru Grahamu Potteru kome su dasku otočki mediji već dobrano nasapunali.

Prva prilika na utakmici pripala je gostujućem sastavu u 21. minuti. Michael Olise je odapeo bombu, a Kepa je paradom odbio u korner.

Uzvratio je Chelsea četiri minute kasnije preko najiskusnijeg na terenu – Thiaga Silve. Brazilski stoper je natrčao na jedna odbijanac koji mu je Guaita fino obranio.

Onda je uslijedilo zatišje, sve do smiraja poluvremena. Prvo je Chelseajev Hall pucao pored desne stative nakon sjajnog dodavanja Gallaghera, a onda je Palaceov Schlupp glavom pucao nakon kornera, a Kepa se istaknuo dobrom obranom.

Do kraja je još Ziyechu Guaita obranio udarac iz izgledne situacije.

Drugi dio nije bio toliko sadržajan, iako je inicijativa bila na strani domaćih nogometaša. I sasvim su zasluženo stigli do pogotka u 64. minuti. Nakon kratkog kornera, Ziyech je nabacio u kazneni prostor, a Havertz se izborio za prostor i glavom iz nezahvalne pozicije pogodio u mrežu Palacea.

Nakon toga su se Plavci povukli, prepustili posjed, a Palace krenuo pritiskati. Međutim, gosti su bili suviše skromni na suparničkoj polovici, a najveću priliku za poravnanje rezultata imao je Doucoure. Odlučio je igrač Palacea odapeti iz daljine, lopta je išla pod gredu, odakle ju novom sjajnom obranom vadi Kepa i spašava bodove suigračima.

Prva je ovo pobjeda Chelseaja nakon tri uzastopna poraza u svim natjecanjima.

Dodajmo i kako je Mateo Kovačić ušao u igru u 89. minuti.



Tagovi

Premier ligaChelseaCrystal Palace

Ostale Vijesti