Reuters
Reuters

Brighton pokazao poslovne knjige, poznato koliko su Plavci platili za Grahama Pottera! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.03.23. | 18:02

Riječ je o drugom najvećem transferu nekog trenera u povijesti.

Ako smo dosad uspjeli nešto zaključiti o tome kako Todd Boehly vodi Chelsea, onda je to da Amerikanac nije škrtac te da mu ono što istinski želi nije problem platiti. Možda čak i preplatiti…

Cifru od 611.49 milijuna eura koliko je samo ove sezone izdvojeno na odštete za pojačanja znaju i vrapci na grani, a ako se dosad nešto pokušavalo 'sakriti', odnosno to nije bilo poznato javnosti, je koliko je točno iznosila odšteta Brightonu za trenera Grahama Pottera.

No, danas je riješen i taj 'misterij'. Naime, Brighton je danas objavio svoje poslovne knjige, a u njima se jednostavno da iščitati kako je za Pottera stigla kompenzacija u iznosu od 21.5 milijuna funti, odnosno 24.37 milijuna eura.

To znači da je Potterov prelazak u Chelsea drugi najveći transfer u povijesti nekog nogometnog trenera. Ispred njega je samo Bayernov Julian Nagelsmann za kojeg su Bavarci izdvojili 25 milijuna eura. Na trećem mjestu je André Villas-Boas za kojeg je također Chelsea svojevremeno izdvojio 15 milijuna eura, dok 'drvena medalja' pripada Brendanu Rodgersu koji je stigao u Leicester iz Celtica u veljači 2019. uz odštetu od 10.5 milijuna eura.

Otkako je postao glavni trener Plavaca, Potter je skupio 12 pobjeda, osam remija i 10 poraza što sigurno ne zadovoljava navijače, naročito kad se uzme u obzir da je stigao umjesto trenera (kojem i dalje skandiraju nakon svakog poraza Chelseaja) koji je klubu osigurao naslov prvaka Europe, Thomasa Tuchela.

S druge strane, Brighton je Pottera zamijenio De Zerbijem koji je u klub stigao iz Šahtara, a budući da je dosad u 25 utakmica ostvario 13 pobjeda (više nego Potter), pet remija i sedam poraza u svim natjecanjima, može se reći kako su na krajnjem jugu Engleske odradili fenomenalan posao.



Tagovi

BrightonGraham PotterTodd BoehlyJulian NagelsmannAndre Villas-BoasBrendan RodgersThomas TuchelRoberto De ZerbiChelsea

Ostale Vijesti