REUTERS/Rodolfo Buhrer
REUTERS/Rodolfo Buhrer

Briga Real Madrida i Palmeirasa ipak nije bila opravdana: Ozljeda Endricka nije ozbiljna

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 16:39

17-godišnji wunderkind zabio je prvi pogodak u 4-0 pobjedi Palmeirasa

U već nekoliko navrata pisali smo o superuzbudljivoj završnici brazilske Serie A u kojoj se čak šest klubova bori za naslov. U 36. kolo (od 38) šest momčadi bilo je smješteno u samo četiri boda razmaka. U dvoboju izravnih konkurenata za naslov, Flamenga i Atletico Mineira, gosti iz Belo Horizontea slavili su s 3-0 (u 35. kolu s 3-0 svladali su Gremio, još jednog kandidata za naslov), te sada Atletico Mineiro, Flamengo i Botafogo (koji je u jednom trenutku imao 14 bodova prednosti ispred vodećeg Palmeirasa) imaju 63 boda, četiri više od Gremia i Bragantina, koji tek trebaju odigrati svoje utakmice 36. kola, ali i tri manje od Palmeirasa koji je s 4-0 nadvisio posljednju Americu Minas Geas i aktualni prvak učvrstio se na samom vrhu dva kola prije kraja s tri boda prednosti pred prvim pratiteljima.

Prvi pogodak za Palmeiras, u 2. minuti utakmice, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio je 17-godišnji napadač Endrick koji će na ljeto 2024. prijeći u Real Madrid u transferu teškom 37.5 milijuna eura. Iako ima 17 godina, Endrick je u karijeri odigrao već 60 seniorskih utakmica, i to 58 za aktualnog prvaka Serie A i dva za seniorsku reprezentaciju Brazila, u nedavnim porazima od Kolumbije i Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko karijeru. U karijeri je već zabio 16 seniorskih golova i očekuje se da će već idućeg ljeta biti spreman zaigrati za seniore Kraljevskog kluba.

No, Endrick je u 81. minuti sinoćnje utakmice morao napustiti igru zbog ozlijede. Prema pisanju brazilskih i španjolskih medija ta ozljeda upalila je alarm u Real Madridu i, dakako, Palmeirasu kojeg očekuju dva posljednja kola u borbi za naslov, a Endrick je bio jedan od ključnih igrača brazilskog prvaka u tekućoj sezoni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, panika je trajala svega nekoliko sati. Endirck se javio medijima i na upit o ozljedi odgovorio je: "Ozljeda? Sve je dobro. Ja sam dobro, zaboravite na ozljedu", čime je umiro struku dva nogometna velikana.

Do kraja sezone Palmeiras dočekuje prvaka Južne Amerike Fluminense, a u posljednjem kolu (koje se igra 7. prosinca u 1.30 po hrvatskom vremenu) gostuje kod Cruzerija, kluba u vlasništvu Ronalda Nazaria. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PalmeirasEndrick

Ostale Vijesti