Reuters
Reuters

VIDEO ‘Novi Pelé postao četvrti najmlađi debitant u povijesti Brazila, El Loco nanio Messiju i Argentini prvi poraz nakon SP-a

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.11.23. | 08:50

Diaz je odigrao sjajnu utakmicu protiv Brazila, dok je El Loco Bielsa još jednom dokazao da je jedan od najboljih nogometnih umova na svijetu.

“Ljudi, prestanite me uspoređivati s Peléom. Nitko neće biti kao Pelé, on je Kralj nogometa”, zavapio je prije pola godine u razgovoru za Globo Brazilac Endrick, talentirani napadač koji je u noći s četvrtka na petak upisao svoj premijerni nastup za Seleção. Nije to bio debi iz snova, Brazil je upisao svoj prvi poraz u kvalifikacijama za SP budući da je Kolumbija na krilima dvostrukog strijlca Diaza (75., 79.) došla do 2-1 pobjede, dok je jedini strijelac za Brazil bio Martinelli (4.).

Endrick je u igru ušao u 82. minuti umjesto Raphinhe, a do kraja utakmice se nije uspio istaknuti s nekim posebnim potezom.

Inače, Endrick je postao četvrti najmlađi debitant u povijesti Brazila sa 17 godina i 118 dana. Mlađi od njega su svoj debitantski nastup upisali Pelé (16 godina i 257 dana), Edu (16 godina i 303 dana) te Coutinho (17 godina i 28 dana). Usporedbe radi, Neymar je prvi nastup za reprezentaciju upisao s 18 godina i 185 dana

Brazil je s ovim potezom pao na peto mjesto, dok je Kolumbija sada treća.



Neočekivan rezultat svakako smo vidjeli i na La Bomboneri gdje je aktualni prvak svijeta dočekao Urugvaj. Gosti su pobijedili s 2-0, a strijelci su bili Araujo (41.) te Nunez (87.).

Argentina je odigrala utakmicu u svojem praktički najjačem sastavu. Messi je na terenu proveo 90 minuta, Mac Allister, Enzo i De Paul su držali kontrolu u sredini terena, na golu je bio Martinez, ali usprkos svemu su gosti, predovođeni Argentincom El Locom Bielsom, upisali pobjedu.

Nakon SP-a, Argentina je upisala osam pobjeda zaredom te pritom nisu primili nijedan pogodak! No, El Loco Bielsa ih poznaje bolje no itko drugi pa tako nije slučajno da je baš njegova reprezentacija bila ta koja je okončala ovu seriju aktualnog prvaka svijeta.

Urugvaj je pak, nakon onog neočekivanog poraza od Ekvadora u rujnu ove godine prvo odigrao 2-2 s Kolumbijom, da bi onda upisali dvije 2-0 pobjede: Prvu protiv Brazila na domaćem terenu, a onda i protiv Argentine u gostima.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)



Spomenimo kako u ogledu Čilea i Paragvaja pogodaka nije bilo. Gosti su od 44.minute igrali s igračem manje kad je direktan crveni karton zaradio Rojas, ali koliko je Čile bio loš najbolje oslikava i sve popularniji xG koji je na ovoj utakmici bio 0.74 - 0.55.

Doduše, prvo ime utakmice bio je gostujući vratar Carlos koji je skupio četiri obrane, ali svakako je Čile morao napraviti nešto više kad su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više. Spomenimo kako je cijelu utakmicu za domaćina, i to bez kapetanske vrpce oko lijeve ruke, odradio Alexis Sanchez kojem je ovo bio 155 nastup za Čile. Pitate se zašto Alexis nije bio kapetan? Zato jer je na terenu uz njega bio i Gary Medel, a on je pak protiv Paragvaja ostvario svoj 156. nastup za Čile! Njih dvojica su uvjerljivi rekorderi po broju nastupa za svoju reprezentaciju, dok su iza njih ostali Bravo (144), Vidal (142), Isla (132), Jara (115), Beausejour (109) i Vargas (106). Najbliži klubu 100 je Aránguiz (97), ali on protiv Paragvaja nije nastupio.

Zanimljivo, nakon ovog remija, izbornik Čilea Eduardo Berizzo podnio je neopozivu ostvaku.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BielsaArgentinaArgentinska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaBrazilEndrickLionel Messi

Ostale Vijesti