Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Brekalo nakon prvijenca: ”Nadam se lijepom nizu do Derbija”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 18:34

Sretan je bio Hajdukov krilni napadač, ali i strijelci Čuić te trostruki asistent Sahiti

Josip Brekalo protiv Slaven Belupa u pobjedi 4-0 je zabio prvi pogodak u dresu Hajduka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bila je odlična utakmica s naše strane. Kontrolirali smo od prve do zadnje minute. Odlično smo ušli, nismo im dopustili niti jednu polupriliku. Bili smo jako agresivni u fazi reposjeda, osvajali druge lopte. Bilo je pitanje vremena kada ćemo ih otvoriti prvim golom. Zabili smo u najbolje vrijeme, pred kraj prvog poluvremena. U drugom dijelu smo znali da moramo tako nastaviti, da ćemo zabiti još dva-tri gola. Odlična utakmica, svaki bod, svaka pobjeda je prebitna. Sretan sam što sam pomogao s prvijencem i nadam se da ćemo tako nastaviti”, rekao je Brekalo-

Imao je komentar i na pogodak Nikole Kalinića.

Očekivao je da će mi dodati loptu u noge. Lopta mu se malo podigla, meni na glavu. Mogao sam mu samo spustiti. Fenomenalno je ispratio i pogodio, kako samo on zna, odličan gol.” 

Kako ste doživjeli akciju prije golao?

“Nadao se da će mi odigrati prvi pas. Navukao je zadnjeg igrača na sebe, to je napravio fenomenalno, ja sam odradio lakši dio. Jako mi znači što sam zabio. To je za mene novi početak, novi klub, nova prilika, novo dokazivanje. Svaki gol je kruna rada i truda. Nadam se da ću tako nastaviti.” 

Slijedi Rudeš...

„Mislim da sam u Kranjčevićevoj odigrao drugu utakmicu u HNL-u, protiv Zagreba. Poznajem to okruženje. Idemo po nova tri boda. Nadam se lijepom nizu do Derbija i da nastavimo s ovakvom formom i igrom. Danas smo pokazali puno dobrih stvari.

Susret je prokomentirao i trostruki asistent Emir Sahiti.

 “Malo smo se mučili, imali smo prilike, hvala Bogu da je Kale zabio. On je iskusan, tu je za momčad i drago mi je da je zabio. Uvijek može bolje, zadovoljan sam s tri asistencije. Mogli smo zabiti i još koji gol, a asistencije su motiv za dalje. Prvi put u životu sam imao tri u jednoj utakmici. To mi je motiv i za dalje.”

Strijelac prvijenca bio je i Filip Čuić.

 “Hvala Bogu došao je prvi. Nadam se da će ih biti još. Pobijedili smo, to je najbitnije. Prvo poluvrijeme je bilo nezgodno zabiti. Kale je pokazao da je klasa, u drugom dijelu se otvorilo i mirno smo priveli utakmicu kraj. Gol ne bih nikome općenito posvetio, svim navijačima Hajduka. Itekako je lijepo trenirati s takvim veličinama kao što su Livaja i Kalinić. Jedva čekam da dođe i Perišić, da vidim kako je s njim. Uvijek sam uz njih, daju mi savjete kako da budem bolji. Daju mi savjete, drago mi je da su tu”, kazao je Čuić koji je obojao kosu u žuto te rekao “tako me je jednostavno puklo.”


 


Tagovi

HajdukJosip BrekaloEmir SahitiFilip ČuićSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti