Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Hajduk razbio Slaven Belupo, majstorija Kalinića, prvijenac Brekala i tri asistencije Sahitija

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 16:50

Uvjerljiva pobjeda Bijelih 4-0

Hajduk je upisao pobjedu nad Slaven Belupom (4-0) koji se muški branio do kraja prvog dijela kada je presudio maestralan potez Nikole Kalinića koji je otvorio goste. Jedva da je počelo drugo počelo drugo poluvrijeme i priči je bio kraj kada je zabio još jedan igrač od kojega se puno očekivalo – Josip Brekalo. Poslije toga je sve bilo rapsodija, Hajduk je napokon dobio nakon četiri utakmice bez trijumfa te učinio ono što je morao, jer samo je pitanje trenutka kada će se otvoriti Bijelima....

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajdukov trener Mislav Karoglan oporavio se od viroze kako bi mogao voditi utakmicu sa Slaven Belupom. Izveo je Karoglan postavu bez Mihaela Žapera koji je preskočio susret u Osijeku zbog gripe, ali je bio na klupi kao i Marko Livaja premda je ozlijeđen. Iz prvih jedanaest ispao je Laszlo Kleinheisler, a vratili su se Niko Sigur i Emir Sahiti. Kod gostiju nije bilo krilnog napadača Mateja Šakote koji je bio pod upitnikom za nastup, ali se nije oporavio.

Hajduk je krenuo jako, već u četvrtoj minuti kada je pucao Nikola Kalinić, a u blok je ušao Bujar Pllana i spriječio gol. Bijeli su prosvjedovali i tražili igranje rukom, ali nije došla potvrda iz VAR sobe da je bila kažnjiva. U desetoj minuti sa 16 metara pucao je Kalik, ali je izborio samo korner.

Bijeli su nizali napade, a Slaven pokušavao iz kontri. U 18. minuti je sa 18 metara udaraca oprobao Filip Krovinović, ali je Ivan Sušak obranio. Malo nakon toga probao je i Kalik još jednom, ali opet u blok. Došao je moment i za Sahitija s distance, no ni on nije uspio, kao ni još jednom Kalik malo kasnije, obrnio je Sušak.

Kada se činilo da će Slaven sa željenom nulom na odmor nakon što je izdržao pritisak Bijelih, ukazao se Nikola Kalinić majstorskim pogotkom u nadoknadi. Akcija je tekla po desnoj strani, a odlično je ubacio Krovinović, Kalinić je nakon dodavanja Brekala vrhunski primio loptu i još bolje opalio iz voleja sa 14 metara te pogodio sami kut za veselje na tribinama. Hajduk je ispraćen pljeskom na poluvrijeme.

Malo se u nastavku čekalo na potpuni raspad Slavena, najprije je zabio Brekalo, upisao prvi gol u HNL-u kada mu je dodao Sahiti, a on nakon driblinga neobranjivo pogodio. Odličnu partiju za 3-0 zaokružio je Kalik na dodavanje Sahitija izašao je sam pred Suška i zabio.

Nakon toga je Kalinić koji je zabio nakon nešto manje od godinu dana izašao iz igre i dobio ovacije, on je svoje napravio, otključao je obranu gostiju, a nakon toga se otovorilo, nakon još dva braz pogotka dva dana prije rođendana kluba sve je proteklo u pjesmi i slavlju.

Sve je u trans bacio i Filip Čuić koji je upisao svoj prvijenac u bijelom dresu na treću asistenciju Sahitija koji je imao prostora i odlično ga iskoristio.

Pjevalo se 'Sretan ti rođendan' praktički do kraja utakmice, odlično raspoloženje je vladalo na tribinama nakon ovakve predstave Bijelih koji su bili blizu i petog gola, a Slaven je mogao postići počasni pogodak, ali je promašio zicer Benedik Mioč.

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 4-0 (1-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 17017. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Pristeg). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Luka Pejić (Rijeka). Delegat: Josip Pulić (Rijeka).

Hajduk (4-1-4-1): Lučić – Sigur, Uremović, Šarlija (od 71. Elez), Moufi (od 58. Hrgović)– Krovinović – Sahiti (od 71. Dajaku), Pukštas, Kalik (od 58. Kleinheisler), Brekalo – N. Kalinić (od 52. Čuić). Trener: Mislav Karoglan.

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak – Bosec (od 80. Krušelj), Pllana, Boras (od 73. Međimorec), Štefulj – Lepinjica (od 60. Šuto), Agbekpornu – Nongoh, Mioč, Caimacov (od 46. Liber)– Štrkalj (od 60. Ortiz). Trener: Roy Ferenčina.

Strijelci: 1-0 - N. Kalinić (45.+2, Brekalo) , 2-0 – Brekalo (48., Sahiti), 3-0 – Kalik (51., Sahiti), 4-0 – Čuić (69., Sahiti)

Žuti kartoni: Sahiti, Uremović (Hajduk), Pllana, Štefulj (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukSlaven BelupoNikola KalinićJosip BrekaloAnthony KalikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti