Brazilac ima dobro „lažno kretanje“: Dogovorio sve s premierligašem pa otišao u Porto

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 07.09.20. | 18:41

Praktički ista stvar dogodila se kad je Suazo potpisao za Inter, Willian za Chelsea…

Talentirani Brazilac klasični je 'target man'. Igra s brojem 99 na leđima, iznimno je dobar u skoku i igri glavom, a mnogi vjeruju da bi jednoga dana mogao ostvariti jako dobru karijeru. Ako se pitate koja mu je noga jača, odgovora nema, jer Evanilson podjednako dobro zabija i lijevom i desnom.

Ovaj napadač plod je omladinske škole brazilskog velikana Fluminensea čiji je član dugi niz godina. Njegova tržišna vrijednost iznosi četiri milijuna eura, ali iako još uvijek nema službene potvrde, nagađa se da bi cjelokupna vrijednost transfera trebala biti veća od 10 milijuna eura.

Evanilson je tako „lažnim kretanjem“ izbacio Crystal Palace iz jednadžbe iako je Hodgson bio siguran da bi već u ovom tjednu mogao imati ovog talentiranog igrača u svojoj svlačionici. Ipak, to se neće dogoditi, a Porto bi ga službeno treba predstaviti kao svojeg novog igrača u narednih nekoliko dana.

Dodajemo za kraj kako je prošle sezone sezone Evanilson bio najbolji strijelac Fluminensea, a ukupno je postigao devet pogodaka u 24 nastupa.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bTzLZjz4e9Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: screnshoot)

 


Tagovi

EvanilsontransferiLjetni prijelazni rokRoy HodgsonFluminenseCrystal PalacePorto

Ostale Vijesti