Bore se za plasman u Ligu prvaka, a domaće utakmice smiju igrati samo u jednom jedinom terminu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.19. | 17:32

Ne smiju igrati u standardnim terminima petkom, subotom, nedjeljom i ponedjeljkom.

Nikada zanimljivija nije bila borba u Bundesligi za vrh tablice. Trenutno se čak devet klubova nalazi unutar dva boda – po 16 imaju vodeći Borussia Monchengladbach i Wolfsburg, po bod manje Bayern Munchen, Dortmund i RB Leipzig, a njima odmah za vratom s 14 bodova dišu Schalke, Eintracht i Bayer Leverkusen.

Jednako toliko bodova ima i još jedan 'uljez' u ovom 'grozdu' klubova. Riječ je o malenom Freiburgu, koji igra van svih očekivanja i bori se za plasman u Ligu prvaka. Oni su do sada od osam prvenstvenih kola, pola igrali na svom travnjaku, a zanimljivo, sve njih u popodnevnom terminu subotom od 15:30 sati.

Čini se da će tako biti za stalno od sljedeće sezone kada se Freiburg preseli na novi 80 milijuna eura vrijedan novi stadion. Naime, sud u Njemačkoj je uvažio pritužbe lokalnog stanovništva koje se žalilo na potencijalnu preveliku buku. Administrativni sud u Baden-Württembergu je zabranio Freiburgu da igra utakmice na novom stadionu u terminima iza 20 sati petkom, subotom i ponedjeljkom te nedjeljom između 13:00 i 15:00 sati.

To znači da trenutno šesoplasirana momčad njemačkog prvenstva ne može igrati u standardnim bundesligaškim terminima ponedjeljkom, petkom i subotom u 18:30, kao i nedjeljom od 13:30 sati te im ostaje samo spomenuti termin u 15:30 subotom te eventualni nedjeljni termin koji počinje iza 15 sati i završava prije 20 sati.

Ova odluka suda došla je nakon protesta stanovništva iz kvarta Mooswald vezanih uz buduću buku na stadionu koji će biti kapaciteta od gotovo 35 tisuća gledatelja. Stadion će biti dovršen do ljeta, a do tada će Freiburg igrati na svom Schwarzwald stadionu s kapacitetom od tek 24 tisuće gledatelja.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Schwartzwald stadion

Ostale Vijesti