REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Bjelica mora naći izlaz iz golgeterskog posta: "Moramo biti strpljivi s igračima, ali i učinkoviti pred golom"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 17:01

Union Berlin je zabio samo 25 golova u 29 utakmica

Kada se u subotu Union Berlin sastane s Bayern Münchenom u Bundesligi, osim same pobjede, Iron Menima iz Köpenicka bit će iznimno bitno konačno prekinuti golgetersku sušu. Doduše, bitno im je to već dugo, samo što nisu u tome uspjeli. Novi vikend - nova prilika, a protivnik ne baš jednostavan.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Nadam se da ćemo u subotu biti učinkovitiji nego prošli put. Imali smo prigoda, ali nismo pokazali dovoljno efikasnosti pred golom", rekao je trener Nenad Bjelica uoči domaće utakmice protiv rekordnog njemačkog prvaka. Početak je u 18.30 sati na stadionu An der Alten Försterei. Njegov kratki sažetak prošlih utakmica: “Opasni smo pred golom, da, ali ne i učinkoviti.”

Brojke se slažu s Bjelicom. Union Berlin je zabio samo 25 golova u 29 utakmica. Čak je i momčad na dnu tablice, Darmstadt, bolja od Uniona a u ovom području s 28 golova. Samo je Köln zabio je manje golova od Iron Men-a (23). Ova suša s golovima sada je vratila 1. FC Union na rub zone ispadanja. Samo tri boda od zone ispadanja i gol-razlika od minus 20 mogla bi postati problem u borbi za ostanak u ligi.

Jedan od razloga za nedostatak golova je nedostatak bundesligaškog iskustva njegovih napadača, kaže Bjelica. Tu su Benedict Hollerbach (22 godine), Mikkel Kaufmann (23 godine) i Yorbe Vertessen (23 godine).

“To su sve mladi igrači kojima možda treba malo više vremena. Moramo biti strpljivi s njima, nastaviti raditi i podržati ih”, ističe Hrvat.

Zapravo, samo Kevin Volland (31) ima znatno više iskustva na ovoj razini, ali nije klasični napadač. Bjelica je od jesenskog preuzimanja dužnosti stabilizirao obranu, sada mora riješiti problem s napadom, iako odgovornost Bjelica stavlja i na vezni red.

“Ako ne pucaš na gol, ne možeš zabijati golove”, rekao je hrvatski straateg. (eg)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti