Screenshot
Screenshot

Bjelica pred Bayern: “Sanéa ću tretirati kao svakog drugog igrača, a iskoristit ćemo njihov fokus na Real“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 17:49

Uz sve rezultatske bitke, ovo će biti i prva međusobna utakmica nakon incidenta između Nenada Bjelice i Leroya Sanéa

Union Berlin će u subotu igrati protiv Bayern Münchena u Bundesligi, no imaju li gosti već na umu Real Madrid? Nenad Bjelica tvrdi da imaju i da će upravo to biti ključno oružje njegove momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Čestitam Bayern Münchenu i Borussiji Dortmund na plasmanu u polufinale Lige prvaka. Ovo je velika stvar za njemački nogomet i pokazuje koliko je jaka Bundesliga”, objasnio je Bjlica na početku press konferencije uoči utakmice s Bayernom. Dok se Union bude koncentrirao na Bayern, gosti bi mogli imati na umu Real Madrid.

“Naravno, Real Madrid im je prioritet. Ali i rezervni igrači Bayerna su vrlo kvalitetni. Bit će to teška utakmica za nas,” rekao je Bjelica.

Uz sve rezultatske bitke, ovo će biti i prva međusobna utakmica nakon incidenta između Nenada Bjelice i Leroya Sanéa.

"Ono što se dogodilo, dogodilo se na terenu i ostalo je na terenu. Tretirat ću ga kao svakog drugog igrača, nemam problem s njim, to je za mene već odavno prošlost", rekao je trener Uniona.

Podsjetimo, Bayern više ne može postati prvak Njemačke ove sezone Bundeslige jer je naslov već otišao u Leverkusen prošli vikend. Dakle, polufinale Lige prvaka protiv Real Madrida za tjedan i pol vjerojatno će biti glavni fokus za Bayern nakon što je propustio prvenstvo. S druge strane, za Bjeličin Iron Men iz Köpenicka ova utakmica je još jedna bitka za ostanak u Bundesligi. Nakon poraza od 0-2 prošlog vikenda od Augsburga, brige o ispadanju ponovno su sveprisutne.

"Velik je izazov igrati protiv minhenskog Bayerna. Ali u ovoj utakmici treba osvojiti tri boda”, objašnjava Nenad Bjelica i dodaje:

"Uvijek smo govorili da moramo nastaviti zabijati. Ali ipak smo skliznuli u zonu komfora. 29 bodova neće biti dovoljno. Zato alarmiram na uzbunu dok ne bude prekasno. Još smo u borbi za ostanak."

Baš na vrijeme za veliki izazov protiv Bayern Münchena, kadrovska situacija u svlačionici se popravila: Robin Gosens i Lucas Tousart odslužili su kazne i vjerojatno će s tribina prijeći ravno u početnih jedanaest. Treninzima momčadi vraćaju se i nedavno ozlijeđeni Josip Juranović, Jerome Roussillon i Yorbe Vertessen, što znači da bi i oni trebali dobiti određenu minutažu. I sam trener također je bio posljednjih dana bolestan. Bjelica je ovaj tjedan morao izostati s treninga, a također je morao otkazati sudjelovanje na navijačkom druženju.

“Imam visoku temperaturu. Problem smo odlučili riješiti antibiotikom. Ali potpuno sam spreman za akciju", rekao je hrvatski strateg u četvrtak popodne, dva dana prije subotnjeg sraza s Bavarcima na stadionu An der Alten Försterei. (eg)



Tagovi

Nenad BjelicaLeroy SaneBayern

Ostale Vijesti