Bivši trener Hajduka vodi najugodnije iznenađenje kvalifikacija za SP

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.11.19. | 13:27

U Azijskoj federaciji, njegova reprezentacija je vodeća u svojoj skupini.

Nekadašnji trener Hajduka i pomoćnik Ante Čačića dok je bio izbornik Hrvatske, ima sjajne rezultate na pomalo egzotičnom mjestu, barem kada je nogomet u pitanju. Riječ je o treneru Anti Miši, koji je od ožujka ove kalendarske godine na poziciji izbornika reprezentacije Turkmenistana.

Nogometni 'liliputanci', ili barem smo tako mislili, igraju odlično pod 52-godišnjim strategom te trenutno drže prvo mjesto svoje kvalifikacijske skupine za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru 2022. godine.

Turkmenistan ima devet bodova na svom kontu u skupini H i bod te utakmicu više od drugoplasirane Južne Koreje. Jednak broj bodova poput Korejaca imaju i Libanon te Sjeverna Koreja, ali oni imaju jednak broj utakmica poput Turkmenistana.

Nekadašnji „mister 100 posto“, kako su Mišu zvali dok je imao savršen skor s 'Bilima', i njegova selekcija drže sve u svojim rukama za plasman u daljnju fazu, odnosno sljedeću kvalifikacijsku rundu za plasman na Mundijal. Očekuju ih još utakmica na domaćem terenu protiv Libanona te gostovanje kod Sjeverne i Južne Koreje.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoturkmenistanska nogometna reprezentacijaAnte Miše

Ostale Vijesti