Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši pomoćnik Nenada Bjelice preuzeo klub iz Prve NL

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 11:27

Na Sušaku su brzo reagirali i doveli novog trenera nakon što su uručili otkaz Faustu Budicinu.

Na skromnom devetom mjestu nalaze se nogometaši Orijenta nakon 12 odigranih kola u Prvoj NL. Nakon one neviđene utakmice na Krimeji u kojoj su s 5-4 svladali Šibenik, momčad sa Sušaka ostvarila je još dvije prvenstvene pobjede protiv Zrinskog i BSK-a, da bi onda, kad se od njih očekivalo da se uključe u borbu za vrh, uslijedio veliki pad.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U posljednjih pet ogleda Orijent je osvojio samo jedan bod pa se sada, umjesto borbe za vrh, nalaze tik iznad zone ispadanja. Uprava kluba bila je primorana napraviti nekakve promjene, a kako to obično biva u hrvatskom nogometu, danak lošim rezultatima prvi je platio trener Fausto Budicin koji je dobio otkaz nakon poraza od Dubrave. S 3-2 je bila bolja zagrebačka momčad, a budući da je to bio treći poraz Orijenta u nizu, smjena je na neki način bila i očekivana.

Očito je da su na Krimeji već imali spremno rješenje u slučaju poraza od Dubrave buduću da je svega par sati nakon objave da Budicin ‘bivši’ osvanula vijest kako je Orijent preuzeo Slobodan Grubor.

Riječ je o 55-godišnjem Riječaninu koji je najbolje dane svoje samostalne trenerske karijere proveo u Sloveniji, ali je ipak najpoznatiji po tome što je dugi niz godina bio ‘desna ruka’ Nenada Bjelice. Grubor je bio asistent donedavnog trenera Trabzonspora u FC Kärntenu, FC Lustenauu te WAC - St. Andri, odnosno Wolfsbergeru, a jedno je vrijeme radio i kao pomoćnik Zorana Barišića u Olimpiji.

Zanimljivo, Gruboru će ovo biti prvi angažman u hrvatskom nogometu u trenerskoj karijeri.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OrijentNK Orijent 1919OrijentSlobodan GruborFausto BudicinPrva nogometna liga

Ostale Vijesti