foto: Dusko Marusic/PIXSELL
foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Bivši hrvatski U21 reprezentativac karijeru nastavlja u Grčkoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.10.20. | 19:23

Novi izazov za nekadašnju veliku nadu Dinama i Lokomotive.

Nekadašnji U21 reprezentativac Hrvatske Karlo Bručić novi je igrač grčkog prvoligaša Apollona Smyrnisa, u koji stiže kao slobodan igrač nakon raskida suradnje s Dinamom iz Minska.

Ovaj zanimljivi lijevi branič karijeru je započeo u omladinskom pogonu Modrih čiji je član bio dugih 10 godina.

Bručić je još kao kadet bio jako zanimljiv te su mnogi njegovi treneri još tada govorili kako će jednoga dana sigurno dogurati i do reperezentacije.

Iako je u Dinamu proveo 10 godina, Bručić je odigrao jako malo utakmica za Modre te je zapravo većinu HNL utakmica odigrao u dresu Lokomotive za koju je skupio više od 130 nastupa.

Bručić je četvrti po broju nastupa za Lokomotivu u 1.HNL, a ispred njega su samo Fran Karačić (120), Denis Kolinger (121) i Mario Musa (133).

27-godišnjak prvi put se okušao u inozemstvu 2016. godine kada ga je u svoje redove doveo izraelski Ashdod koji je za njega izdvoji respektabilnih 500 tisuća eura.

Nakon dvije i pol godine u Izraelu, Karlo seli u japanski Sagan Tosu, a tamo je zajedno s novim igračem Rijeke Ninom Galovićem imao prilike surađivati s legendarnim Fernandom Torresom.

U rujnu 2019. priključio se Suduvi s kojom je osvojio naslov prvaka Litve, a budući da je ondašnje prvenstvo završilo ovog prosinca, Bručić se odlučio karijeru nastaviti u nekom „malo jačem“ klubu.

Njegove dobre igre u Litvi nisu prošle ispod radara (devet nastupa, dva pogotka i pet asistencija) pa se tako javio Dinamo iz Minska s kojim je potpisao jedno i pol godišnju suradnju. No, u Bjelorusiji se zadržao samo devet mjeseci upisavši 12 nastupa u kojima je zabio dva gola i upisao dvije asistencije.


Tagovi

transferiKarlo Bručić

Ostale Vijesti