Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bio je u Hajduku, a sad je napustio Cibaliju i nogomet zbog posla u struci

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.10.21. | 17:26

Vinkovački drugoligaš je ostao bez igrača koji je dres zamijenio medicinskom kutom

Cibalia je raskinula prije dva dana ugovor s igračem jer je našao posao u Osijeku. Naime, matični klub napustio je 24-godišnji Zvonimir Filipović koji našao posao u Osijeku. U klub se vratio ovog ljeta, ali je imao i dogovor s klubom koji je sad ispoštovan.

„Ljetos, kad sam se vraćao u Cibaliju, sa sportskim direktorom Krešimirom Tomićem sam se načelno dogovorio da će mi klub izići u susret ako nađem neki posao koji bi zadovoljio moje životne ambicije. To se sada i dogodilo, zaposlio sam se u Osijeku, u struci, kao medicinski tehničar i priča se rasplela ovako kako se rasplela. Stvarno veliko hvala predsjednici na razumijevanju moje životne situacije. Nisam mogao birati trenutak, ukazala se prilika koju nisam smio ni mogao propustiti. A ako se zaposlim, ne mogu biti na stipendijskom ugovoru s klubom. A i ne mogu odrađivati svakodnevne zahtjevne, gotovo profesionalne, drugoligaške obveze“, rekao je Filipović za portal vinkulja.hr.

Ne odbacuje mogućnost da zaigra u 3. HNL istok koliko mu obaveze dozvole, a kako portal vinkulja.hr doznaje u pregovorima je s nekadašnjim prvoligašem Vukovarom 1991. Filipović je u karijeri skupio i prvoligaških minuta igrajući za Cibaliju u sezonama 2016./17. i 2017./18. kada je upisao 25 nastupa.

U karijeri je još nastupao za Hajduk II, Osijek II, Mladost Petrinju i Solin, a ove sezone je odigrao tri utakmice u 2. HNL i jednu u Hrvatskom nogometnom kupu.

Situaciju s Filipovićem objasnila je i predsjednica Cibalije Dea Lasić:

„Dovedena sam pred gotov čin. Reagirala sam ljudski i ispoštovala nečiji dogovor. Ali, ovo je posljednji ovakav slučaj koji se dogodio. Nitko tko ima ugovor ne može više nikamo.“


Tagovi

CibaliaDruga HNLHajduk

Ostale Vijesti