Hrvoje Jelavic /PIXSELL
Hrvoje Jelavic /PIXSELL

Bez uzbuđenja i golova na Šubićevcu, jedva da smo vidjeli jedan karton

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 22:15

Bilo je nekoliko prilika, ali niti jedna realizirana

Otvoreno je peto kolo nove sezone HNL-a. Na Šubićevcu su se susreli Šibenik i Istra 1961 odigravši neatraktivnih 0:0. Bilo je nekoliko prilika, ali niti jedna realizirana.

Nismo se nagledali pretjeranih uzbuđenja u prvome dijelu, iako je sam start dao slutiti da možda i hoćemo. U šestoj minuti je Čop stigao do lopte nakon pogreške Marešića pa ju dodao Ćuriću, ali je ovaj neprecizan pa se nije mijenjao rezultat. Ali odlučili su domaći zaprijetiti i agresivno tražiti svoja tri boda. Raspoloženi Duje Čop je predvodio Šibenčane, ali lopta nije htjela u gol.

Gosti su zaprijetili, ako to možemo tako nazvati, udarcem Petkovića iz daljine, ali lopta je otišla iznad gola. U prvih pola sata igre Istrijani su imali više loptu u nogama, ali nisu znali što bi s njom. S druge strane, domaćini su se borili rukama i nogama (doslovno) pa kroz duge lopte tražili svoja rješenja. Ali gol još nismo vidjeli, sve do 36. minute. Luka Marin zatresao je mrežu, ali Čuljak je pokazao da je zaleđe pa su se gosti samo kratko veselili. VAR je pregledao situaciju pa potvrdio ponišavanje gola. Odmah su odgovorili Šibenčani. Bernardo Matić je odlično pucao s 20-ak metara, a lopta je otišla tik pokraj gola.

Do kraja prvog dijela je Istrne redove morao napustiti Duvnjak zbog ozljede, a ušao je Petrusenko. Golove i dalje nismo vidjeli, a slika je ista kao na početku - Istra ima više loptu u nogama, ali Šibenik ima konkretnije prilike.

Dvije izmjene smo vidjeli kod Šibenika na otvaranju drugog poluvremena, izašli su Kreković i Špeljak, a ušli Čanadi i Dolček. Gosti su odlučili preuzeti inicijativu, izborili su korner, ali Petković nije uspio usmjeriti u mrežu.

U 63. minuti izmjena izlazak kapetana. Kod Istre ušao Mumba, izlašao Milnar, a kod Šibenika Ćurić izašao, ušao Delić. Istra je i dalje držala većinom loptu kod sebe, no domaćini su i dalje bili konkretniji. Nakon više od sat vremena igre skupili su šest pokušaja, od čega samo jedan u okvir gola. Potonjih nisu ni gosti imali više, a samih šuteva pet, među kojima su im Narančasti blokirali dva. Šibenik je bio puno 'gladniji' i nije štedio faulirati goste, ali Ante Čuljak nije se uhvatio niti jedan put za džep da nekome pokaže karton. Delić se nadao promjeni nakon što je pao u šesnaestercu i tražio penal, ali ništa nije iznudio. U 74. odlična prilika za Kadušića koji pogađa gredu!

Tek smo u 84. minuti vidjeli jedan žuti karton i to za Luku Marina zbog faula. Stanku su domaćini iskoristili za promjene. Ušao je Rak, izašao Bernardo Matić, a Mina je zamijenio Mesu. U redovima gostiju Petkovića je zamijenio Erceg.

Sutra su na rasporedu susreti Gorice i Lokmotive (18.30), te derbi Dinama i Hajduka navečer (21.05).

U sljedećem kolu Šibenik u subotu 20. kolovoza (18.30) gostuje u Varaždinu, a Istra 1961 u nedjelju 21. kolovoza (18.55) dočekuje Rijeku.

Šibenik – Istra 1961 0:0

Stadion: Šubićevac, Šibenik

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb), Dario Kolarević (Zagreb) i Marino Majstrović (Split). VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac) AVAR: Kruno Šarić

Strijelci: -

Žuti kartoni: Marin 84. (Šibenik)

Crveni kartoni: -

Postave:

ŠIBENIK: Rogić - Perić, M.Matić, Mesa (od 84. Mina) – Špeljak (od 46. Dolček), Salomon, B.Matić (od 84. Rak), Arai – Ćurić (od 63. Delić), Kreković (od 46. Čanadi)- Čop

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Perković, Marin – Duvnjak (od 43. Petrusenko), Mlinar (od 63. Mumba), Caseres - Kadušić, Bakrar, Petković (od 85. Erceg)

HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961 0:0

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00

 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNLPrva HNL

Ostale Vijesti