Barca pustila mladog reprezentativca za samo šest milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 10:51

Olmov suigrač iz Furije olako je pušten da ode s Camp Noua.

Uprava Barcelone već nekoliko posljednjih godina pokazuje kako nemaju detaljno razrađen plan po pitanju sportske politike. Iako se mora priznati da je „priljev talenata“ iz La Masije nešto slabiji u odnosu na zlatnu generaciju sa Iniestom, Busquetsom i Albom na čelu, ipak se treba priznati kako nema adekvatnog plana i programa promoviranja mladih talenata u prvu momčad.

Iz tog razloga ne čudi što mladići odlaze sa Camp Noua, a posljednji nizu bili su Carles Perez i Carles Alenya. Oni su poslani na posudbu, a jedna takva posudba uskoro će završiti prodajom.

Lijevi bek mlade španjolske reprezentacije, Marc Cucurella, nalazi se na posudbi u Getafeu, petoplasiranoj momčadi La Lige koja ima jednak broj bodova kao i četvrtoplasirani Real Sociedad. Klub iz predgrađa Madrida odlučio je aktivirati opciju otkupa prema kojoj će za šest milijuna eura mladi nogometaš Furije i službeno postati njihov igrač.

Barca nema opciju reotkupa, ali će od sljedeće prodaje 40% zarade ići njima u Kataloniju. Otkupna klauzula za Cucurellu bit će 25 milijuna eura, a interes za njegovim uslugama pokazali su Chelsea, Napoli, Gladbach i Leverkusen.

Mladi, 21-godišnji Španjolac, suigrač Olma u U21 reprezentaciji, u Getafeu kod trenera Jorgea Bordallasa igra primarno na krilnoj poziciji u sustavu 4-4-2, a odličan je u oba smjera. Ove je sezone startao u 26 prvenstvenih susreta, a jedan je preskočio zbog akumuliranih žutih kartona.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Marc Cucurella vs Celta<br><br>50 passes<br>76% pass accuracy<br>4 key passes<br>2 dribbles won<br>6 tackles won<br>1 interception<br>2 clearances<br>1 aerial won<br><br>FC Barcelona youth graduate is having a wonderful season! <a href="https://t.co/judIZF9Wvu">pic.twitter.com/judIZF9Wvu</a></p>&mdash; FootballTalentScout - Jacek Kulig (@FTalentScout) <a href="https://twitter.com/FTalentScout/status/1236410289618370565?ref_src=twsrc%5Etfw">March 7, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marc CucurellaŠpanjolska U21 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti