Bajka prijelaznog roka - prije 3 godine prodavao hipoteke, a sada prodan za više od 10 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.07.15. | 09:13

Poznato je da engleski klubovi troše nerazumne svote novca u prijelaznom roku, a Tyrone Mings je još jedan primjer nogometaša koji to dokazuje.

Ovaj 22-godišnji lijevi bočni ovog je tjedna i službeno predstavljen kao novi igrač Bournemoutha, momčadi koja je izborila nastup u Premiershipu. On je juniorsku karijeru proveo u Southamptonu, nakon toga igrao u niželigašima Yate Townu i Chippenhamu da bi posljednje tri sezone igrao u Ipswichu. Iako u karijeri nije zabilježio niti jedan prvoligaški nastup, Bournemouth je za njega platio nevjerojatnih 11,3 milijuna eura. Samo za usporedbu, otkupna cijena koju je PSG platio Toulouseu za već dokazanog Sergea Auriera iznosila je 1,3 milijuna eura manje.

„Iznimno sam sretan što sam napokon došao u Premiership. Imao sam nekoliko ponuda i iz drugih klubova, ali sam se odlučio na Bournemouth jer i oni počinju svoj prvoligaški put pa u tu avanturu krećemo zajedno“, izjavio je Mings za BBC.

Zanimljiva je životna priča ovog igrača. Southampton ga je sa 16 godina proglasio neperspektivnim, a za vrijeme igranja u niželigaškim klubovima je bio u statusu amatera pa je morao zarađivati za život. To je radio tako što je radio kao savjetnik za podizanje hipoteka. Sve se promijenilo u njegovom životu kada ga je u dresu Chippenhama zapazio Ipswich i otkupio ga za 10 tisuća funti, odnosno 14 tisuća eura.

U prvoj sezoni u Championshipu Mings se nije naigrao, u drugoj je nastupio u 16 utakmica, a pravu eksploziju doživio je u prošloj sezoni kada je odigrao 42 utakmice za Ipswich koji je osvojio šesto mjesto u engleskoj drugoj ligi, ali i ispao od Norwicha u doigravanju za ulazak u Premiership. Ipak, Mings će igrati prvoligaški nogomet u dresu Bournemoutha, a u Ipswichu zadovoljno trljaju ruke zbog financijske konstrukcije cijele priče. Više od 11 milijuna eura čiste zarade...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Tyrone Mingsprijelazni rok

Ostale Vijesti