Krizni popust: Benfica pred potpisom njemačkog reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.04.20. | 11:08

Pun pogodak lisabonskog velikana.

Ovo ljeto bi moglo donijeti brojne neočekivane transfere, poglavito za klubove koji ne spadaju u samu elitu, ali su joj na samom pragu. To se odnosi poglavito na klubove koji za malu cijenu kupuju velike potencijale, a kasnije ih prodaju velikane za višestruko veće iznose.

U tu skupinu definitivno spada Benfica, štoviše, portugalski velikan je i najprominentniji među takvim klubovima koji iz sezone u sezonu proda nekog dragulja za ogromnu cifru. Prošloga je ljeta to bio Joao Felix koji je za 126 milijuna eura preselio na Wandu Metropolitano.

Od takvog načina poslovanja ne planiraju odustati te će i ovog ljeta, iako s dosta manje aktivnosti, biti prisutni na tržištu, a imaju samo jedan cilj - dovesti jednog njemačkog reprezentativca.

Riječ o novopečenom članu 'Elfa', Robinu Kochu, koji će ovog lipnja napuniti 24 godine. Mladi stoper posljednje je tri sezone član Freiburga koji ga je prepoznao kao velikog potencijala još dok je imao jako malu minutažu u drugoligaškom Kaiserslauternu.

Odmah u prvoj sezoni u Baden-Wuerttembergu izborio se za poziciju u udarnom sastavu, a priliku mu je dao odlični trener Christian Streich koji je u klubu gotovo 30 godina (nakon igračke karijere nastavio je ovdje graditi i trenersku).

Ove sezone je klub sa Schwartzwald stadiona igrao iznad svih očekivanja te su uoči prekida Bundeslige zbog pandemije koronavirusa držali osmo mjesto na ljestvici ispred klubova poput Hoffenheima, Eintrachta i Herthe.

Freiburg samo bod dijeli od šestog mjesta (Schalke) koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, a jedan od najzaslužnijih za to upravo je Koch koji je ove sezone debitirao i za reprezentaciju u prijateljskom ogledu protiv Argentine (2:2) odigravši cijelu utakmicu, dok je u kvalifikacijama za Euro dobio 75 minuta u pobjedi nad Bjelorusijom (4:0). Osim toga, bio je član njemačke U-21 reprezentacije koja je u finalu Eura poražena od Španjolske.

Benfica ovog ljeta ne planira trošiti puno, upravo zbog pandemije, ali će joj ta pandemija omogućiti da poprilično snizi Kochovu cijenu koji je prema Transfermarktu uoči krize bio procijenjen na 18 milijuna eura.

Kako prenosi portugalski Record, klubovi su u poodmakloj fazi pregovora, njegov dolazak na Luz sve je izvjesniji, a lisabonski velikan bi mogao spustiti cijenu na deset milijuna eura. Bio bi ovo odličan posao i za Kocha i za Benficu, a kroz nekoliko tjedana vrlo vjerojatno će doći i službena obavijest o transferu.

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Robin KochNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti