Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Autogol, crveni karton i remi Lokomotive i Gorice s kojim je najzadovoljniji - Osijek

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 18:45

U borbi za posljednje mjesto koje vodi u europska natjecanja Lokomotiva i Gorica podjelili su bodove odigravši 1-1 što znači da je Osijek ostao na četvrtom mjestu HNL-a

Lokomotiva i Gorica podjelili su bodove u međusobnom ogledu u Kranjčevićevoj ulici. Strijelci su bili Leš koji je zabio autogol u prvom dijelu, odnosno Mitrović koji je izjednačio za Goricu u nastavku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nešto bolje otvaranje utakmice za Lokomotivu nije donijelo ništa konkretno. Nekoliko udarca iz kuta, posjed lopte i nula udaraca na vrata Gorice. Prvo uzbuđenje donio je sudar Mitrovića i Žilinskog u kojem je napadač Gorice izvukao deblji kraj s obzirom na to da je morao na kratku pauzu zbog krvi koja se pojavila na licu.

Na prvi udarac čekalo se dvadesetak minuta kada je pokušao Duje Čop, ali vratar Banić bio je na mjestu. Potom se probudila malo i Gorica. Pršir je ubacio loptu u peterac, da bi potom probao iznenaditi obranu domaćina udarcem iz kuta. Međutim, Lokomotiva je prva stigla do gola. Žilinski je ubacio, Banić kratko odbio do Leša od kojeg lopta odlazi u mrežu. Igrala se 29. minuta kada je Gorica morala na centar na veselje malobrojnih navijača koje sudar susjeda na ljestvici i borba za to europsko mjesto uopće nije impresionirala te su ljetni dan odlučili provesti daleko od Kranjčevićeve ulice.

U poluvremenu je Rajko Vidović ostavio u svlačionici Jurića i Rukavinu a na travnjak poslao Vujnovića i Majstorovića, dok je Čabraja odmorio Leovca i dao priliku Vranjkoviću a malo kasnije i Krivaku kojeg mjesec dana nije bilo na travnjacima zbog ozljede leđa.

Najopasnija akcija Gorice u dotadašnjem dijelu utakmice dogodila se nakon sat vremena igre kada je Soldo centrirao, Vujnović potpuno neometan u petercu pucao glavom ali ravno u ruke vratara Čavline. No, desetak minuta kasnije je Gorica stigla do cilja. Dugo je vremena Mitrović vukao loptu po kaznenom prostoru domaćina da bi si pronašao prostor pa uz pomoć Mersinaja od kojeg se lopta odbila, doveo Goricu do izjednačenja. Do kraja utakmice svakako vrijedi izdvojiti potez Majstorovića koji je u nepunu minutu dobio dva žuta kartona te posljednjih nekoliko minuta ostavio Goricu s igračem manje u polju.

U sljedećem kolu Gorica će dočekati Dinamo, dok Lokomotiva ide u goste Varaždinu.

Lokomotiva - Gorica 1-1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 400.

Sudac: Duje Strukan (Split); pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac: Renato Lacić (Split). VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Strijelci: 1-0 Leš (ag. 29.), 1-1 Mitrović (74. as. Kapulica)

Žuti kartoni: Šotiček, Bartolec, Vranjković (Lokomotiva); Lazarov, Leš (Gorica)

Crveni karton: Majstorović (87. - drugi žuti)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Mersinaj, Leovac (od 46. Vranjković), Žilinski - Smakaj, Marić - Canjuga (od 90. Bubanja), Fetai (od 56. Krivak), Šotiček - Čop.

GORICA (4-1-4-1): Banić - Munksgaard (od 59. Krizmanić), Maloča, Leš, Štiglec - Soldo, Lazarov - Mitrović (od 90. Matković), Pršir (od 59. Kapulica), Rukavina (od 46. Majstorović) - Jurić (od 46. Vujnović).





Tagovi

HNK GoricaLokomotiva ZagrebHNLHrvatska nogometna ligaSilvijo ČabrajaRajko Vidović

Ostale Vijesti