REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Australski heroj otkrio riječi izbornika nakon pobjede, ali uz to: "Dobio sam 100 udaraca u glavu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 20:24

Gol nije mogao doći u boljem trenutku. Samo dvije minute ranije u drugoj utakmici skupine D Tunis je postigao gol protiv Francuske, što znači da se Australija nije mogla pouzdati u remi

Australski heroj Mathew Leckie opisao je svoj nevjerojatan gol koji je Australiju poslao među najboljih 16 momčadi Svjetskog prvenstva. Igrač utakmice obratio se svjetskim medijima nakon što je svojim golom u 60. minuti zapečatio 1:0 pobjedu Australije protiv Danske.

On time postaje tek deveti Australac koji je zabio na Svjetskom prvenstvu i pridružio se Mitchellu Dukeu i Craigu Goodwinu kao strijelcima Svjetskog kupa 2022. Bio je to nevjerojatan solo gol gdje je Leckie prevario braniča Danske Andreasa Christensena.

"Ponosan sam, iscrpljen, sve... Teško je opisati emocije. Znali smo da možemo uspjeli ako ćemo raditi zajedno. Ljudi su sumnjali u nas, ali naš duh, vjera i radna etika vidjeli su se na terenu. U posljednjih 15-20 minuta smo se borili do samoga kraja da ne primimo gol bez obzira što su Danci bacili na nas".

"Prvo sam htio krenuti unutra i on je nekako otišao u tom smjeru. I upravo sam u tom trenutku ponovno otišao lijevo i zamahnuo lijevom nogom i samo vidio loptu kako se kotrlja unutra. Bio sam uzbuđen i sretan. U slavlju ste vidjeli emocije. Nisam znao što da radim, samo sam se lupao u prsa."

“Kada su se momci skupili, cijela klupa je bila tu i mislim da sam dobio stotinu šamara po glavi. Momčad kakva jesmo, ako ste početnik ili ste na klupi ili nemate minutažu, svi su tu jedni za druge."

Gol nije mogao doći u boljem trenutku. Samo dvije minute ranije u drugoj utakmici skupine D Tunis je postigao gol protiv Francuske, što znači da se Australija nije mogla pouzdati u remi.

"Nisam imao pojma", rekao je Leckie o golu Tunisa.

“Arnie je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji rekao da nemamo kontrolu nad onim što će se dogoditi u drugoj utakmici, Ako danas ne pobijedimo, ispadamo. Izašli smo s tim mentalitetom, htjeli smo pobjedu.”

Leckie, koji je bio inspiriran prolaskom Australije u drugi krug 2006., nada se da ova momčad Socceroosa može motivirati novu generaciju u Australiji. Također je otkrio što je izbornik Socceroosa Graham Arnold rekao igračima.

"Svi smo bili super uzbuđeni, vrištali, radili puno gluposti, toliko emocija je bilo. Ključno je bilo kada smo došli na ovaj turnir da smo htjeli proći skupinu. Arnie, prvo što je rekao nakon utakmice bilo je idemo još jednom. Sada imamo jedan dan manje za pripreme, tako da je najvažnije da se spremimo.”



Tagovi

Australska nogometna reprezentacijaKatar 2022Katar

Ostale Vijesti