REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Najveća senzacija turnira! Leckie poslao Australiju u osminu finala, Danska ispala kao zadnja u skupini

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 17:54

Autsajder skupine prošao je dalje!

Australija je prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon pobjede 1:0 protiv Danske. Jedini gol na utakmici zabio je nakon sat vremena igre Leckie i tako svojoj reprezentaciji donio ogromno oduševljenje.

Danska je od prve minute imala veći pritisak na protivnički gol. Već u 12. minuti je Mathias Jensen bio u prilici jedan na jedan s golmanom, no Mathew Ryan je uspio zaustaviti taj pokušaj. Samo nekoliko minuta kasnije je Maehle pokušao, no i ovoga puta je Ryan zaustavio ovaj pokušaj.

Imala je i Australija svoje prilike. U 40 minuti je Riley McGree ubaciop loptu u 16-erac, ali ju je obrana Danske očistila pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Da se situacija promijeni, pobrinula se u nastavku Australija. Mathew Leckie je u 60. minuti igre primio prekrasan pas u šesnaestercu, prošao sam i zabio u donji desni kut za veliko slavlje Australije. Danska je bila u potpunom šoku.


Bilo je to samo dvije minute nakon što je Tunis poveo protiv Francuske u drugoj utakmici, tako da su Tunižani točno dvije minute bili u osmini finala. Danska je u tom trenutku pala na posljednje mjesto skupine, a Tunis golom Australije na treće, dok su Australija i (od ranije je poznato) Francuska bile u 'zelenom'.

U 88. minuti Bah je imao najbollju priliku za Dansku, ali ju nije uspio iskoristiti. Imali su Danci u sudačkoj nadoknadi od šest minuta još par prilika u skoku, ali svi su pokušaji bili neprecizni. Svi su samo čekali kraj utakmice za velilko slavlje Australije.

Video gola možete pogledati OVDJE.

AUSTRALIJA - DANSKA 1:0

Strijelci: 1:0 Leckie (60.)

Stadion: Al Janoub Stadium (Al Wakrah)

Sudac: Ghorbal M. (Alg)

Žuti kartoni: Behic 4., Degenek 57. (Aus) / Skov 75 (Dan)

Crveni kartoni: -

SASTAVI:

AUSTRALIJA (4-4-2): Ryan - Degenek, Souttar, Rowles, Behich - Leckie (od 89. Hrustić), Irvine, Mooy, Goodwin (od 46. Baccus) - Duke (od 82. MacLaren), McGree (od 74. Wright)

DANSKA (4-2-3-1): Schmeichel - Kristensen (od 46. Bah), Andersen, Christensen, Maehle (od 70. Corneliu) - Höjbjerg, Jensen (od 59. Damsgaard) - Olsen (od 69. Skov ), Eriksen, Lindstrom - Braithwaite (od 59. Dolberg)



Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaAustralska nogometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti