REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Atletico Madrid pobjedom nad Athletic Bilbaom osigurao odmak od pratitelja u La Ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.03.21. | 20:42

Slavili su u zaostaloj utakmici i sada bježe drugoplasiranoj Barci šest bodova

Zaostalu utakmicu 18. kola La Lige odigrali su Atletico Madrid i Athletic Bilbao, a slavili su domaći rezultatom 2:1 golovima Llorentea(45'+3') i Suareza(51'), dok je za goste precizan bio Munian(21').

Gosti su poveli u 21. minuti iz svog prvog udarca prema Oblaku. Inaki Martinez je primio dubinsko dodavanje iz sredine u šesnaestercu i vidio Ikera Muniaina kako ulazi u kazneni prostor. Dodao je na bijelu točku, a Muniain klizeći zahvatio loptu i pogodio lijevo rašlje nemoćnog Oblaka. Bio je to ujedno i peti put zaredom za slovenskog vratara da prima gol kod kuće, što je najlošiji niz Slovenca odkako je stigao u Madrid.

Nakon primljenog zgoditka Simeonova momčadje krenula po izjednačenje. Dobro su se Baski branili do sudačke nadoknade u prvom dijelu. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je Lemar pobjegao obrani gostiju i sjajno ubacio za Marcosa Llorentea koji je u skoku između tri obrambena igrača glavom pogodio za 1:1.

Šokirani primljenim golom na kraju poluvremena gosti su pet minuta od otvaranja drugog dijela dali priliku Atletico Madridu da dođe u vodstvo. Luis Suarez je ušao u kazneni prostor u 50. minuti i driblingom pokušao izbaciti Nuneza, a stoper Bilbaa ga srušio za najstrožu kaznu. Suarez je preuzeo izvođenje jedanaesterca na sebe i u 51. minuti doveo Atletico u vodstvo od 2:1.

Baski do kraja nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti Oblaku, a domaći su dolazili u konkretnije prilike. Utakmicu su završili s 11 udaraca na gol od čega je pet bilo u okvir, dok su gosti uputili tek tri udarca i jedan u okvir.

Atletico je ovom pobjedom pobjegao drugoplasiranoj Barceloni na šest bodova, a trećeplasiranom Real Madridu osam.



Ostale Vijesti