Action images
Action images

Atletico ga je doveo za 37 milijuna eura, a sad je hip-hop umjetnik i sklada crkvene pjesme

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.10.20. | 11:53

Ozljede su ga natjerale da ovog ljeta 'objesi kopačke o klin'.

Jackson Martinez je na svojem vrhuncu bio jedan od najtraženijih napadača u Europi.

Stasiti Kolumbijac igrao je fantastično u Portu, bio je pravi 'target man' te je imao istančan osjećaj za pogodak. Lijeva, desna ili glava, njemu nije bilo ni najmanje važno, jedino što ga je 'brinulo' je da lopta u konačnici završi u mreži suparnika.

Za portugalskog velikana odigrao je ukupno 136 utakmica, zabio je 92 pogotka i podijelio 13 asistencija, a te izvedbe odvele su ga do Atletico Madrida koji je za njega izdvoji nešto više od 37 milijuna eura.

Ipak, Simeone nije dobio u napadu onu vrstu 'killera' kakvu je htio, Kolumbijac je poentirao tek tri puta u 22 nastupa, a kad su shvatili da si on i španjolski velikan nisu 'sjeli', El Cholo je nakon samo šest mjeseci pošto-poto odlučio prodati Martineza dok ne postane prekasno. Kako to obično biva, 'žrtvu' su našli u Kini…

Guangzhou Evergrande Taobao za Martineza je platio 42 milijuna eura, dakle, Atletico je na njemu čak i zaradio. Koliko god da to nevjerojatno zvučalo…

Narednih par sezona proveo je više na posudbama u Portugalu nego u Kini, iako ga je cijelo to vrijeme Guangzhou uredno plaćao. Ovog siječnja, kao slobodan igrač, Martinez je prešao u Portimonense SC. Na njegovu žalost, nije se ni tamo proslavio.

Već ovog ljeta Martinez je raskinuo ugovor s portugalskim prvoligašem, a kao glavni razlog za tu odluku naveo je konstantne probleme s ozljedama.

„Ne mogu trenirati nekoliko dana zaredom. Radim po posebnom programu, lakše bi mi bilo odustati, ali to ne želim. Borim se iz dana u dan“, rekao je u intervjuu za portugalske medije prije dvije godine.

Ipak, više nije mogao.

Iako nije dugo bez posla, Marinez je pronašao nešto čime si ispunjava dane. On je danas hip-hop umjetnik, a tekstovi nekih njegovih pjesama najviše su povezani s crkvom. Sklada više nego ikada, a da mu je to posebna ljubav dokazao je prije dvije godine kad je izdao svoj prvi album takve vrste koji je imao sedam pjesama.

„Vjerujem u Boga više nego što vjerujem u sebe“, jednom je prilikom izjavio za španjolske medije.

Tako je, izgleda, i dan danas...


Tagovi

Jackson MartinezKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti