REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Ako SMS ne bude isporučen, Unitedu bi spas mogao ponuditi Morata

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.08.22. | 08:05

Španjolac je na izlaznim vratima Atletica, ali je ofenzivac Lazija i dalje glavna meta klupskih čelinka.

Neočekivanim porazom od Brightona na domaćem terenu Manchester United otvorio je novu sezonu Premier lige. Ten Hag je odmah na početku krenuo 'kemijati', a sama činjenica da je u vrhu napada startao Danac Eriksen najbolje govori kako se na Teatru snova još uvijek ne zna tko pije, a tko plaća. 37-godišnji Cristiano Ronaldo je nespreman, Mason Greenwood je izbačen iz momčadi, Marcus Rasford nije netko tko može biti centralni napadač, u Martiala i dalje svi sumnjaju, dok je prije nešto više od mjesec dana klub napustio i Edinson Cavani. Iako je ostali dio momčadi veoma dobro pokriven, u napadu Crveni vragovi imaju dosta problema. Istina je, Cristiano je i dalje tu, ali ako će se jedan takav klub oslanjati na ono što će napraviti jedan 37-godišnjak, onda neće daleko stići.

Znaju to svi u klubu. Martinez i Eriksen bi se mogli pokazati pojačanjima, Malacia je zasad i dalje tek prinova. Dok je City doveo Haalanda, Chelsea Sterlinga, Arsenal Jesusa, a Tottenham Richarlisona, Unitedova 'transfer bomba' se još uvijek očekuje.

SMS bi mogao biti taj, ali zasad je to daleko od realizacije. La Repubblica javlja kako se tek očekuje ponuda za srpskog ofenzivca. Navodno se čelnici Uniteda spremaju poslati ponudu od 68 milijuna eura, što bi zadovoljilo Lotita. No, dok se to čeka, u vezu s Unitedom počelo se dovoditi Alavara Moratu, španjolskog napadača koji je lani u dresu Stare dame skupio 12 pogodaka u 47 nastupa, što nije uvjerilo Talijane da otkupe njegov ugovor od Atletica. Allegri kao svoju prvu špicu vidi Vlahovića, dok je Kean njegova zamjena. Dakle, Morata mu je bio višak.

Što se pak tiče Simeonea, on je pak zadovoljan Cunhom, Griezmannom i Felixom. Ovog ljeta ostao je bez Suareza, ali to ga nije zabrinulo. Morata se ne uklapa u njegov stil nogometa pa je tako dao zeleno svjetlo upravi da ga pokuša prodati. U Atleticu su svjesni da nema previše klubova na svijetu koji si mogu priuštiti primanja Morate, ali United tih problema nema. Nadalje, Unitedu treba napadač, a Ten Hag bi mogao na sve reći 'da', samo da više ne bude prisiljen na to da mu Eriksen započinje utakmice na mjestu devetke.

Dakle, ako mreža bude loša ili ako se poruka ne bude isporučila, onda bi u Unitedu mogli biti 'prisiljeni' ciljati Moratu. Koji bi se, pišu Španjolci, rado vratio na Otok.

Postoji mogućnost da se u Unitedu okrenu Codyju Gakpu, ali on je najčešće igrao na mjestu lijevog krila. A tamo United ima 'samo' Rashforda i Sancha

Dakle, United će kupovati, ali još se ne zna koga. Ni za koliko. Nadaju se SMS-u, nudi im se Morata, tu je i mladi i na najvećoj pozornici još uvijek nedovoljno poznati Gakpo… Teško je išta predvidjeti na ljetnom mercatu, naročito kad je riječ o Unitedu….

(ias)


Tagovi

Sergej Milinković-SavićManchester UnitedGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti