Reuters/Kyle Terada
Reuters/Kyle Terada

VIDEO Kingsi dominantni: Steph Curry prvi puta gubi 2-0, Green isključen nakon brutalnog gaženja

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.04.23. | 07:53

Sigurnu pobjedu upisala je i Philadelphia.

Noćas su na NBA parkete izašle četiri momčadi, a uzdignute glave dvoranu su napustili Sacramento Kingsi i Philadelphia 76ersi. I dok kod potonjih nije čudno da vode 2:0 nakon dvije domaće utakmice, vodstvo Kingsa protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa ipak je blago iznenađenje. Igrači trenera Mikea Browna obje su utakmice riješili u napetoj završnici i Warriorsima zadali ozbiljne glavobolje uoči selidbe serije u San Francisco. Ovo je prvi puta u eri Stepha Curryja da Golden State gubi 2-0 i imat će jako težak posao da seriju okrenu u svoju korist.

Golden State otvorio je utakmicu puno bolje, kroz prvu dionicu imao u nekoliko navrata prednost koja je išla do sedam poena razlike, no jednom kada su u drugoj četvrtini Kingsi preuzeli vodstvo, do kraja utakmice nisu ga ispustili. Domantas Sabonis i suigrači još jednom su, nošeni bučnom publikom, odigrali kao u transu i otpuhali Dubse u drugoj i trećoj četvrtini. Možda i ključni trenutak dogodio se sedam minuta prije kraja utakmice. Nakon duela kod skoka, Sabonis je uhvatio Draymonda Greena za stopalo, a temperamentni centar Warriorsa nagazio mu je prsa dok je ležao na parketu i zaradio isključenje.

Prilikom izlaska s terena, Green je imao i verbalni sukob s domaćim navijačima.

Do kraja utakmice Golden State je u dva navrata stigao do izjednačenja, ali više od toga nisu uspjeli. Sacramento je do pobjede predvodio tandem De'Aaron Fox i Domantas Sabonis, obojica s po 24 poena, dok su još četvorica igrača treće momčadi Zapada bila dvocifrena (Barnes, Huerter, Monk i Mitchell). Kod poraženih, Steph Curry 28 poena, ali uz 3/13 za tricu, povratnik Andrew Wiggins dodao je 22 poena, a Klay Thompson poen manje. Nedostajao je učinak Jordana Poolea, koji je zabio svega četiri poena.

U drugoj utakmici, Philadelphia se, nešto teže nego u prvom dvoboju, obračunala s Brooklyn Netsima. Završilo je 96:84, a Sixersi su nadoknadili minus od 10 poena s kraja druge četvrtine. U drugom poluvremenu pobjedu su na njihovu stranu odnijeli Joel Embiid, koji je nakon slabijeg ulaska u utakmicu stigao do 20 poena, čak 19 skokova i sedam asistencija, dok je Tyrese Maxey napunio obruč Netsa s 33 poena. Phila je serijom 20:5 početkom treće četvrtine usmjerila utakmicu na svoju stranu, a nije ih zaustavila niti slaba večer Jamesa Hardena, koji je zabio svega 8 poena, čemu je dodao sedam asistencija.

Kod Netsa, koji su igrali bez Cama Thomasa i Bena Simmonsa, najbolji je bio donedavni dvojac Sunsa - Cam Johnsom s 28 poena i Mikal Bridges s 21 poenom. (I.M.)

Istočna konferencija:

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 96-84

(Philadelphia vodi 2-0)


Zapadna konferencija:

Sacramento Kings - Golden State Warriors 114-106

(Sacramento vodi 2-0)



Tagovi

NBASacramento KingsGolden State Warriors

Ostale Vijesti