Kyle Terada-USA TODAY Sport
Kyle Terada-USA TODAY Sport

VIDEO James, Davis i Lakersi osvojili povijesni NBA kup!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 08:27

U dvoboju odigranom u Las Vegasu bez večih problema obračunali su se s Indiana Pacersima

Momčad Los Angeles Lakersa pobjednik je prvog, povijesnog NBA In-season Tournamenta, poznatog i kao NBA kupa! Lakesi su u utakmici odiganoj na neutralnom terenu u Las Vegasu svladali Indianu Pacerse sa 123-109.

Apsolutni junak dvoboja bio je Anthony Davis koji je ubacio 41 poen uz 20 skokova, pet asistencija i četiri blokade. Lakersi su sinoć ubacili čak 86 poena iz reketa, a Davis je bio zaslužab za gotovo polovicu...

Vrhunsku utakmicu odigrali su LeBron James (24p, 11s, 4a) i Austin Reaves (28p, 3a), dok je kod Pacersa jedini donekle raspoloženi igrač bio Tyrese Haliburton koji je zbacio 20 poena uz 11 asistencija te po jedan skok, ukradenu loptu i blokadu.

Sažetak utamice možete pogledati OVDJE.

Iako je Davis odigrao 'svevremensku' partiju, MVP nagradu za najkorisnijeg igrača turnira dobio je LeBron James, koji je u polufinalu New Orleans Pelicansima ubacio 30 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Phoenix Sunsima u četvrtfinalu 31 uz 11 skokova i osam asistencija.

Nakon četiri naslova prvaka, dva olimpijska zlata, Jamesu je ovo sedmi veliki trofej u superbogatoj karijeri. Los Angeles Lakersima ovo je 18 veliki trofej, nakon što su 17 puta osvajali naslov NBA pravka. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALeBron JamesAnthony DavisIndiana PacersLos Angeles LakersNBA kup

Ostale Vijesti