Dale Zanine-USA TODAY Sports
Dale Zanine-USA TODAY Sports

Uzalud vam trud svirači: Durantovih 55 nedovoljno za slavlje protiv Atlante, Babo kumovao porazu Jazza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 09:32

Još malo i regularni dio sezone je gotov, tko će u play-off?

Iako je sinoć odigran prvi dio final.four turnira u New Orleansu, gdje smo tražili finaliste sveučilišne lige, u NBA ligi traje žestoka borba za ulazak u play-off. Ostalo je još svega šest dana košarke u regularnom dijelu sezone, većina momčadi pred sobom ima još maksimalno tri ili četiri susreta, što znači da je pravo i posljednje vrijeme za “popravni”. Doduše, kako izgleda tablica na istoku ali i na zapadu, čini se da će neka pitanja biti odgovorena tek kad se okončaju sve utakmice čime će se zatvoriti krug od 82 odigrana susreta.

Jučer smo ispratili samo tri susreta, od kojih je daleko najvažniji bio onaj između Atlanta Hawksa i Brooklyn Netsa. Premda su obje momčadi sigurne sudionice tzv. play-in turnira, nitko nije htio izgubiti jer bi poraz značio lošiji konačni plasman, a s njime dolazi i teži protivnik u napetoj utrci za posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje.

Sinoć je u Georgiji odigrana sjajna utakmica u kojoj je Kevin Durant postigao svoj karijerni rekord ubacivši 55 koševa, no niti to nije bilo dovoljno da se momčad iz New Yorka izvuče iz krize i izađe kao pobjednik. Konačni rezultat 122:115.

Već se po samim brojkama vidi da je ovdje riječ o susretu napadački orijentiranih protivnika. Brooklyn je rano nametnuo visoki tempo što je Atlanta prihvatila tek početkom druge četvrtine i potom krenula u furiozni preokret koji je inicirao L.Williams. Iako je na kraju stao na samo osam psotignutih koševa,njegovi i Gallinarijevi poeni s početka druge četvrtine su usmjerili susret “na domaći mlin”.

Netsima nije pomogao ni Irving premda je imao pravo nastupa. Imao je sinoć solidnu šutersku večer s čak 32 postignuta poena i šest asistencija. Ipak, promašio je ključni šut 40 sekundi prije kraja pri rezultatu 108:113, što je odmah kaznio Young pogodivši tricu, čime je okončad sami susret. Trideset sekundi prije kraja, minus osam Brooklyn nije uspio nadoknaditi.

Spomenimo još i Utah Jazz našeg Bojana Bogdanovića. Njegova momčad iz Salt Lake Cityja sinoć je izgubila na gostovanju u Kaliforniji. GSW je slavio rezultatom 111:107. Nevjerojatno, osam minuta prije kraja susreta su imali 16 poena prednosti, ali sve je to uzladudno ako domaćinu prepustiš seriju od čak šest trica zaredom. Uskoro je utakmica ušla u egal, Warriorsi su imali 107:106 a Jazz napad i dvadeset sekundi na semaforu. Rudy Gobert je bacio loptu prema Bogdanoviću, koji je već trčao u kontranapad., a naš košarkaš ne prati što se događa pa mu lopta ulazi u vidno polje prekasno. Mogla je to biti akcija za pobvjedu.


Što se tiče stanja na tablici, na istoku su neke stvari jasne. Miami, Milwaukee, Boston, Philadelphia i Toronto su sigurni sudionici playoffa, dok će Bullsi vjerojatno obraniti posljednju, šestu poziciju gjde im sa sedmog mjesta prije Cleveland. Ako se situacija ne promjeni, upravo će oni, zajedno s Atlantom, Charlotteom i Brooklynom u play-in kako bi osigurali doigravanje.

Na zapadu dominacija Sunsa koji će s Memphisom, GSW-om, Dallasom i po svemu sudeći Utom i Denverom činiti sekstet franšiza koje su ostvarile direktan nastup u playoffu. Lakersi pak tonu, trenutno su jedanaesti, imaju pet poraza zaredom i čini se da neće stići Spurse i zauzeti posljednju, desetu poziciju uz koju sezona nije gotova. Tko bi rekao.



Tagovi

NBAAtlanta HawksBrooklyn NetsKevin DurantKyrie Irving

Ostale Vijesti