Rob Gray/Action Images
Rob Gray/Action Images

Sretna nova godina: Babo igrač tjedna na Zapadu, Westbrook ispisao povijest!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 11:06

Bojan je iza sebe ostavio fantastičnog Stepha Curryja.

Četiri pobjede, nula poraza. Prosjek od 29.3 poena, 4.5 skoka i 1.5 asistencija, s tim da je ostvario i rekord karijere ubacivši 48 poena u pobjedi svojeg Jazza protiv favoriziranog Denvera. Sve to ostvario je kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović zbog čega ga je NBA liga izabrala za igrača tjedna na Zapadu.

Za popularnog Babu (nadimak Bojana Bogdanovića, op.a.) ovo je druga nagrada za igrača tjedna u NBA ligi. Prvi put ju je osvojio 2019. godine dok je još bio igrač Indiane, a prije njega to je pošlo za rukom samo Draženu Petroviću prije 29 godina.

Ni Dino Rađa ni Toni Kukoč nisu osvojili nagradu za igrača tjedna u NBA ligi, dok je Bogdanović to napravi dva puta, u dva različita kluba. Prvi put kad je dobio nagradu njegova Indiana je također bila u seriji 4:0, ali zanimljivo je kako je tog tjedna Bogdanović u prosjeku ubacivao 'tek' 22.5 poena po susretu.

Treba naglasiti kako je prošli tjedan na Zapadu obilježio i fenomenalni Steph Curry koji je, uz Nikolu Jokić, Joela Embiida i Giannisa Antetokounmpa jedan od favorita za osvajanje MVP titule. Curry je prošlog tjedna u prosjeku imao nešto manje od 40 poena po susretu, ali nagrada je ipak otišla u ruke Mostarca budući da je GSW imao omjer od 3:1, za razliku od Jazza koji je slavio u sve četiri utakmice.

Bogdanović igra košarku karijere te ako nastavi u ovakvom ritmu, neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko još koji put ova nagrada završi na policama u njegovom dnevnom boravku.

Što se tiče Istoka, nagradu za igrača tjedna osvojio je Russell Westbrook. Popularni Brodie ima brojke od kojih će mnogima zastati dah, a one su sljedeće: 22.3 poena, 17.3 skoka i 18.3 asistencija. Ne, nije riječ o nikakvom tipfeleru…

Spomenimo još kako je Westbrook ostvarenim triple-double učinkom u utakmici protiv prestigao legendarnog Oscara Robertsona po broju ostvarenih triple-doublea u karijeri.

Westbrook je sad na 182 triple-doublea. A tek su mu 32 godine…

Ipak, nije sve bilo tako savršeno jer je Washington za pola koša poražen od Atlante, a Westbrook je dvije sekunde prije kraja promašio šut za pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 125:124, a Brodie je skupio 21 poena, 13 skokova i 21 asistenciju.



Tagovi

Bojan BogdanovićNBAWashington WizardsUtah Jazz

Ostale Vijesti