Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports
Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports

Sjajni LeBron bolji od Bogdanovića, Netsi izveli najveći preokret u povijesti, DeRozan ispisao povijest (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 08:22

Najbolja liga svijeta nije razočarala.

Sinoć je na NBA parketima odigrano 11 utakmica. Najuzbudljivije je bilo u Madison Square Gardenu gdje su Brooklyn Netsi sa 111:106 slavili protiv gradskih rivala New York Knicksa. U početnoj fazi utakmice ništa nije upućivalo na gostujuću pobjedu. Domaćini su prvu četvrtinu dobili 38:18, a u jednom trenutku druge četvrtine vodili su s čak 28 poena razlike. Najveći preokret u povijesti Netsa predvodio je rookie Cam Thomas s 21 poenom, a vrhunac njegovog nastupa bila je trica sedam sekundi prije kraja kojom je potpuno ugasio nade protivnika.

“Drago mi je da je ušla jer sam se mučio večeras. Šutirao sam 1/10 na početku, nisu mi svirali faulove, pa sam se morao izboriti. Drago mi je da nam je uspjelo” izjavio je Thomas koji je utakmicu završi s 9/21 šuta iz igre.

Seth Curry ubacio je 20 poena, a Andre Drummond uhvatio je 19 skokova dok su glavne zvijezde Kyrie Irving, Kevin Durant i Ben Simmons promatrali s klupe.

Los Angeles Lakersi su na domaćem parketu sa 106:101 bili bolji od Utah Jazza kojima nije pomoglo ni 37 poena Donovan Mitchella. Vrhunsku formu nastavio je LeBron James koji je ubacio 33 poena, uhvatio osam skokova i podijelio šest asistencija. Vrhunsku formu nastavio je LeBron James koji je ubacio 33 poena, uhvatio osam skokova i podijelio šest asistencija. Velik udarac ambicijama domaćina bila je ozljeda Anthonyja Davisa koji je početkom druge četvrtine ozljedio gležanj i napustio parket, ali je družina predvođena King Jamesom ipak došla do slavlja.

Prve pretrage na Davisu pokazale su da ozljeda nije ozbiljna, te će se krilni centar Lakersa odmarati tokom All Star pause. Bojan Bogdanović ubacio je za sebe blago ispodprosječnih 15 poena.

DeMar DeRozan ispisao je povijest u 125:118 pobjedi svojih Chicago Bullsa nad Sacrametno Kingsima. Naime, najbolji igrač momčadi Billyja Donovana je na sedmoj utakmici u nizu ubacio 35+ poena uz najmanje pedeset posto šuta iz igre. Večeras je ubilježio 38 poena uz 16/27 šuta i time nadmašio Wilta Chamberlaina kojem je to pošlo za rukom u šest utakmica u nizu.

Chicago je na pogon svoje prve violine upisao petu pobjedu u nizu i postao najuspješnija momčad Istoka s omjerom od 38 pobjeda i 21 porazom. Značajan doprinos večeras su dali Coby White s 31 poenom i Nikola Vučević koji je ubilježio double-double učinak od 21 poena i 10 skokova.

Rezultati ostalih NBA utakmica:

Orlando Magic - Atlanta Hawks 109:130

Boston Celtics - Detroit Pistons 111:112

Indiana Pacers - Washington Wizards 113:108

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 119:123

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 91:103

Oklahoma City Thunder:San Antonio Spurs 106:114

Phoenix Suns - Houston Rockets 124:121

Golden State Warriors - Denver Nuggets 116:117


Tagovi

NBALos Angeles LakersUtah JazzNew York KnicksBrooklyn Nets

Ostale Vijesti