Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sjajne vijesti iz Istanbula: Tomislav Mijatović novi je trener Anadolu Efesa!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 21:28

Zasad će biti privremeno rješenje do kraja sezone

Nakon što je 14 godina sjedio na klupi kao pomoćnik brojnim trenerima, hrvatski košarkaški trener Tomislav Mijatović imenovan je novim glavnim trenerom Anadolu Efesa!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, turski velikan otpustio je Erdema Cana, mladog stručnjaka koji je doveden kao zamjena za legendarnog Ergina Atamana. Can se nije snašao na vrućoj klupi istanbulskog kluba, tako da je njegova epizoda završena sporazumnim raskidom suradnje.

Efes je ekspresno pronašao i rješenje, ali to nisu ni Sergio Scariolo, ni Dimitris Itoudis kako se spominjalo tijekom dana, već Tomislav Mijatović. Hrvatski strateg radi u Efesu još od 2010. godine, bio je pomoćnik Velimiru Perasoviću, Dušanu Ivkoviću i Erginu Atamanu, a kako javljaju turski mediji, preuzet će funkciju vršitelja dužnosti do kraja sezone.

“Od 2010. godine, kada sam stigao u Efes kao Perasovićev asistent, prošao sam mnogo toga i naučio dosta. Obosno mi je bila izuzetna čast da radim s trenerima kao što su Perasović, Ivković, Mahmuti, Sarica i Ataman. Dobio sam šansu raditi u velikom klubu, velika je sreća što sam došao da radim u ovako velikoj momčadi“, govorio je svojevremeno Mijatović.

Efes je u ovom trenutku treća najslabija momčad Eurolige. Imaju tek devet pobjeda i čak 15 poraza, a ne zaboravimo da se radi o prvaku Europe iz 2021. i 2022. godine. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Anadolu EfesEuroligaTomislav Mijatović

Ostale Vijesti