Silver: Očekujem da igrači stoje za vrijeme izvođenja himne

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.09.17. | 10:17

Moglo bi biti svega…

S obzirom na prosvjede koje su obilježili prošli vikend u NFL-u, vodstvo NBA-a, politički najprogresivnije američke „velike“ lige, oglasilo se u vezi prosvjeda igrača s kojima će se vjerojatno morati suočiti tijekom nove sezone.

Podsjetimo, nekolicina igrača klečala je ili sjedila tijekom izvođenja američke himne, što je bio oblik protesta prema rasizmu u američkom društvu. NFL je vrlo brzo preveo originalni povod protesta u jezik „zajedništva“, a čini se kako će Adam Silver, komesar NBA lige, pitanju pristupiti u istom ključu.

Nadam se da će igrači trenutak izvođenja himne iskoristiti kao trenutak zajedništva“, komentirao je Silver nakon sastanka s upravama svih klubova u New Yorku izjave igrača i trenera koji su najavili kako tijekom izvođenja himne neće stajati. Povod sastanka bila je reforma draft sustava.

Pravila lige propisuju kako igrači, treneri i klupsko osoblje tijekom izvođenja himne „moraju stajati u vrsti s ponosnim držanjem“.

To je pravilo na snazi otkada sam počeo raditi u ligi i nadam se kako će naši igrači nastaviti stajati tijekom izvođenja himne“, dodao je Silver.

Silver nije želio ništa reći o tom kakve bi mjere mogao poduzeti u slučaju da se igrači ne pridržavaju pravila.

Ako se to dogodi, onda ćemo se time pozabaviti“, rekao je.

A kako će se to sigurno dogoditi, bit će zanimljivo vidjeti na koji će način Silver pokušati  „omekšati“ prosvjede.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Adam Silver

Ostale Vijesti