Cary Edmondson-USA TODAY Sports
Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Ratnici sa zapadne obale: GSW u konferencijskom finalu, Boston izborio sedmi susret s braniteljima naslova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 08:23

NBA doigravanja sve su bliža konačnem kraju, tko će biti prvak?

Korak po korak i eto nam prvih konferencijskih finalista.

NBA doigravanja su već danima u punom pogonu, a mi smo sinoć u Oaklandu dobili i prvog konferencijskog finalista. Golden State Warriorsi sinoć su u šestoj utakmici kod kuće sa 110:96 pobijedili Memphis Grizzliese! S druge strane Celticsi su sjajnom predstavom izborili posljednju, sedmu utakmicu svladavši Milwaukee Buckse sa 108:95.

Ratnici se u svojoj velikoj poivratničkoj sezoni oslanjaju na svoje već uigrane snage. Warriorse je do šestog konferencijskog finala vodio Klay Thompson sa 30 postignutih poena, Stephen Curry je dodao 29, a Kevon Looney je izdominirao susretom upisavši čak 22 skoka.

Što dalje čeka GSW? Momčad iz Kalifornije će tražiti veliko finale protiv pobjednika serije između Phoenix Sunsa i Dallas Mavericksa. Podsjetimo, Sunsi dočekuju Maverickse u odlučujućoj utakmici u nedjelju.

Igralo se sinoć i u domu branitelja naslova. Celticsi su pružili gledateljima blago iznenađenje i sinoć u gostima sa 108:95 nadigrali Milwaukee Buckse i izjednačili na 3-3 u seriji. Odlučujuća, sedam utakmica se igra u nedjelju u Bostonu . Jayson Tatum je zabio deset od ukupno 46 poena u ključnoj zadnjoj četvrtini, a Jaylen Brown i Marcus Smart su dodali 22, odnosno 21 poen. Bucksima nisu pomogla ni 44 poena Giannisa Antetokounmpoana koji je upisao i 20 skokova i šest asistencija.

Večeras odmaramo od playoffa, ali akcija se nastavlja već sutra navečer. Prvi će na parket Boston koji na istočnoj obali od 21:30 po našem vremenu dočekuje Buckse, a u nešto kasnijem termimu, od 02:30 po našem vremenu, Sunsi idu u novi obračun sa Dallas Mavericksima.


Tagovi

Golden State WarriorsNBAMemphis GrizzliesDallas MavericksPhoenix Suns

Ostale Vijesti