USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Nemanja Bjelica poput Irvinga: Uskoro odlazi iz Sacramenta

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.01.21. | 09:01

Srpski krilni centar prolazi jedne od težih dana u karijeri, misteriozno je nestao s popisa rostera Kingsa.

Sacramento Kingsi prilično su jasno dali do znanja da namjeravaju mijenjati Nemanju Bjelicu do kraja ovog trade deadlinea, odnosno do 25. ožujka dokad on ove godine iznimno traje.

Igrač koji je zaključno s prošlom sezonom bio jedan od važniji u rotaciji sastava iz glavnog grada Kalifornije potpuno je iz nje ispao, a zadnju je utakmicu odigrao još 10. siječnja.

Nije jednostavni pad forme tome razlog. Naime, kako se navodi, Bjelica je neaktivan ‘’iz osobnih razloga’’, te time podsjeća na nedavni slučaj Kyrieja Irvinga. S tom razlikom da Bjelica ne djeluje do te mjere vrckast da diže sumnju u opravdasnost svog izostanka.

MVP-u Eurolige 2015. godine su brojke jako pale te mu je šut iz igre na 41.2 posto i trica na očajnih 23.8 posto, a u prosjeku zabija za njega mizernih 6.6 poena po susretu. U međuvremenu, trener Luke Walton rekao je:

“Kao što sam već rekao, stvar je osobne naravi i nemam namjeru komentirati nečije osobne probleme. Volim trenirati Bjellyja, odličan igrač i veselim se njegovom povratku u sastav.”

No sudeći prema skorašnjim napisima, od njega dosta vjerojatno neće biti ništa. Klub će svakako osluškivati ponude za njega s obzirom da je donešena odluka o gradnji momčadi oko De’Arona Foxa i Marvina Bagleya.


Tagovi

Nemanja BjelicaSacramento KingsNBA

Ostale Vijesti