Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

NBA zvijezda Lauri Markkanen EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Znali smo što možemo očekivati od Hrvatske, presudila je naša mirnoća"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.07.22. | 14:50

Najbolji finski košarkaš zabio je pobjednički šut Mulaomerovićevom sastavu

Lauri Markkanen najbolji je finski košarkaš, u to smo se imali prilike uvjeriti i u riječkom Zametu. Hrvatskoj je trebala pobjeda za nastavak nadanja o plasmanu na SP 2020., no na kraju si je sama pucala u nogu, da bi ju konačno dokrajčila spomenuta NBA zvijezda i član Cleveland Cavaliersa.

U ekskluzivnom razgovoru za Germanijak, 25-godišnjak je istaknuo kako nije nimalo iznenađen izborenom pobjedom. Inače, drugim slavljem Finske u okršaju s Hrvatskom u okviru ovih kvalifikacija.

Ne, nikako nismo iznenađeni. Mi smo došli ovdje pobijediti, to nam je cilj u svakoj utakmici. Doduše, nismo to uspjeli napraviti na način na koji smo željeli, ali na kraju dana to je košarkaška utakmica, tu se malo što može predvidjeti uoči početka. Nismo bili na svojoj pravoj razini, ali smo bili jako dobri u onim ključnim momentima utakmice. Tako da skidam kapu svojim suigračima koji su odradili sjajan posao i što nisu podlegnuli ovoj atmosferi”.

Dojam je kako ste vi i vaši suigrači bili puno mirniji u posljednjim minutama u kojima je Hrvatska imala i osam poena viška u jednom trenutku.

Ovo definitivno nije najveća dvorana u kojoj sam igrao, ali je poprilično glasna i kako je Hrvatska pogađala teške šuteve, publika je postajala sve glasnija i glasnija. Ali da, suigrači su ostali mirni u tim momentima, fokusirani na ono što treba odraditi. Znali smo da dok god ima vremena na semaforu da imamo svoju šansu. Nismo se prestali boriti i na kraju je to bilo ključno u ovoj našoj pobjedi”.

Očito je kako ste se dosta dobro pripremali za Hrvatsku, kakvo je vaše generalno mišljenje o hrvatskoj reprezentaciji?

Da ,rekao bih da smo se dobro pripremili, gledali smo puno videa i uglavnom smo znali što možemo očekivati od Hrvatske i spremili se za taj način igre. Hrvatska ima sjajne igrače u svojim redovima. Zubac, Bogdanović su očito imena koja znaju ljudi širom svijeta. Njih dvojica su tolike godine u NBA ligi i to s razlogom. Preko njih idu akcije i to je ono što sjajni igrači rade, zabijaju teške šuteve. Zubac je uglavnom preko mene zabio većinu svojih poena, uveo me u probleme s faulovima i generalno je odradio sjajan posao. Hrvatska ima veliku košarkašku tradiciju, to znamo, ali eto, ovog puta je otišlo na našu stranu u doista infarktnoj završnici”.

A baš ste vi stavili taj posljednji šut koji se ispostavio pobjedničkim.

Nje bilo lagan šut jer je čini mi se Bogdanović ostao na meni. Pokušao sam dati sve od sebe u ovoj utakmici da dođemo do pobjede, ali naš forte je momčadska igra. Uvijek pokušavamo igrati kao momčad i mislim da je to naša najveća snaga. Nekada odlučim ja, nekada netko od mojih suigrača i to je način na koji mi funkcioniramo. I zbog kojeg dolazimo do ovakvih pobjeda”.



Tagovi

Lauri MarkkanenNBACleveland Cavaliers

Ostale Vijesti