Napišite oproštajno pismo: NBA neće biti jako dugo, evo točno koliko

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.03.20. | 08:19

Nove vijesti dolaze iz dana u dan.

Američko zdravstveno regulatorno tijelo CDC (Centers for Disease Control and Prevention) izdalo je uputu po kojoj se moraju izbjegavati svi događaji s više od 50 ljudi na razdoblje od minimalno osam tjedana.

Shodno tome, NBA liga, koja je naprasno prekinuta u noći sa srijede na četvrtak radi pozitivnog testa na koronavirus centra Utah Jazza, Rudyja Goberta, vrlo je izgledna da bude pauzirana na čak dva mjeseca. I to minimalno.

Vlasnici su složni u tome da sveukupno NBA nećemo gledati prije sredine do kraja lipnja. Inicijalno obraćanje komesara Adama Silvera uključivalo je obavijest kako utakmica neće biti minimalno 30 dana, no problematika je sagledana od strane viših stručnih medicinskih instanci, te se ova uputa primjenjuje na sve sfere javnog života u Sjedinjenim Državama.

 

 

Neke države SAD već su ograničile iole masivnija okupljanja, a to je dovelo do privremenog zatvaranja restorana, kafića, noćnih klubova, kao i ostalih javnih okupljališta i ugostiteljskih objekata.

Ne bi pretjerali kad bi rekli da je NBA dio lifestyelea mnogih njenih fanova, no došlo je vrijeme za cijelu planetu za udruživanje snaga i pametne odluke, kako bi čim prije vratili svakodnevicu na koju smo naučeni i normalan život.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Adrian WojnarowskikoronavirusAdam SilverNBA

Ostale Vijesti